Mindenki volt gyerek – csak néha olyan távolinak tűnik

Kortárs alkotókkal a gyerekjogokért. 2023-ban 23 alkotással elindult a Hintalovon Művészeti Projekt.

Hintalovon

2023.11.17.

2023 novemberében egy különleges kiállítással és hozzá kapcsolódó programokkal elindítjuk a Hintalovon Művészeti Projektet a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, az Együtt a Művészetért Egyesület és az Art is Business együttműködésében. 
A projektben ismert képzőművészek, írók és költők vesznek részt azzal az elgondolással, hogy új alkotásokat hozzanak létre a „Mindenki volt gyerek” jeligére. 
A tematikus összművészeti projekttel hagyományt kívánunk teremteni annak érdekében, hogy évről évre felhívjuk a nyitott gondolkodók figyelmét a különböző gyermekjogi kérdésekre.

A Hintalovon Művészeti Projekt célja, hogy az Alapítvány célkitűzéseit, – azaz hogy Magyarország jobb hely legyen a gyerekek számára, hogy jó legyen itt gyereknek lenni és hogy a felnőtt-társadalom az élet minden területén vegye figyelembe a gyerekek érdekeit és szempontjait – a művészet eszközeivel is közvetítsük és emelett az Alapítvány működési forrásait is növeljük.

Kiállítás a The Space Budapestben

Nem baj, ha nem tudod felsorolni a Gyermekjogi Egyezmény cikkelyeit. Nem baj, ha nem olvasol el minden gyermekjogi, gyermekvédelmi cikket. Az is elég, ha visszaemlékszel milyen volt gyereknek lenni. Mire volt szükséged? Mi adott örömet? Hogyan szeretted volna, hogy bánjanak veled? A gyermekjogok valójában nem szólnak másról, mint ezekről a kérdésekről. Sokszor elég csak visszaemlékezni arra, hogy milyen volt gyereknek lenni, ahhoz, hogy pontosan tudd, miért fontos a gyerekekre való odafigyelés, a jogaik és szükségleteik védelme.

21 kortárs képzőművész és író műveiből nyílik most kiállítás a The Space Budapestben. 23 olyan alkotást ismerhetnek meg az odalátogatók, ami arról szól, hogy mindenki volt gyerek, és hogy miért is olyan fontos minden, ami gyerekkorunkban történik velünk.

Gyertek el, és nézzétek meg a kiállítást! Hallgassatok bele a művészekkel készült videókba, és ismerjétek meg az alkotók gondolatait. S ha van rá lehetőségetek, vásároljátok meg a kiállított alkotások valamelyikét, amivel a munkánkat is támogatjátok.

A kiállítás november 16. és december 21. között látogatható a The Space Galériában.

A kiállítás ideje alatt workshopokat is tartunk, amikre itt tudtok jelentkezni.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Szülői kommunikáció váláskor – 5 lehetőség a nézeteltérések békés lezárására

A válás nem a gyerek döntése, de érinti őt, ezért fontos, mit tudunk tenni szülőként azért, hogy a lehető legkevésbé sérüljön.

Mitől lesz gyerekbarát egy anyag?

Mitől lesz egy anyag gyerekbarát?

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes figyelned egy gyerekeknek szóló anyag készítése kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

mi értelme az online kérdőíveknek

Van értelme kitöltenem? Kérdőíves konzultációkról gyerekeknek

Mire jó egy online kérdőív? Tényleg számít, mit gondolnak a gyerekek? Honnan tudhatjuk, hogy nem élnek vissza vele?

Cikkajánló

×
×

Cart