Vigyázz magadra! – Miért és hogyan vonjuk be a gyerekeket az erőszak elleni védelembe?

Szeretnénk, hogy a gyerekek szólnának, ha bántják őket vagy másokat, lépjenek fel az erőszak ellen. De hogyan érjük ezt el? Ha kíváncsi vagy válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Leírás

„Miért nem szóltál?” „Néma gyereknek…” „Vigyázz magadra!” – mondjuk, hiszen tudjuk, hogy ha meg akarjuk védeni a gyerekeket az erőszaktól, akkor oda kell figyelnünk a jelzéseikre, a véleményükre.

Ennek a kiadványnak két célja van: egyrészt segít felismerni a gyerekek szerepét abban, hogy közösen olyan légkört alakíthassunk ki, amely nem tolerálja az erőszakot, másrészt szempontokat ad ahhoz, hogy ezzel a szűrőn keresztül értékeljük a gyerekek védelméért folytatott gyakorlatunkat és a gyerekek részvételi lehetőségeit.

 

További termékeink

Rendezvényt szervezel gyerekekkel?

Ha gyerekek is lesznek az eseményen, amit szervezel, akkor ez az anyag neked szól. Mutasd meg, hogy ez egy olyan rendezvény, ahol egy gyerek nem eszköz és nem díszlet!

A gyerekek politikai kampányba való bevonása- Irányelv politikusoknak

Minden olyan párt vagy politikus, aki gyerekekkel kampányol, megsérti a gyerekek jogait. A gyerekekkel való kampányolás megelőzhető!

Ajánlások újságíróknak: interjúkészítés gyerekekkel

Hogyan lehet felelősen interjút készíteni gyerekjogi szempontból a gyerekekkel. A média munkatársainak szóló anyagunkban 14 pontban foglaljuk össze, töltsd le ajánlásunkat!