Szexting – Mit gondolj át mielőtt belemész ebbe a játékba?

Minimum adomány: Ft

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a szexting és mit érdemes átgondolnod mielőtt belemész ebbe a játékba, akkor  töltsd le az erről szóló plakátunkat!

Leírás

Tudtad, hogy jogszabály szerint minden 18 év alatti személyről készült szexuális tartalmú kép vagy videó megosztása és tárolása is bűncselekmény? Tudtad, hogy amikor elhangzik a kérdés, hogy “Na… hadd fotózzalak le félmeztelenül!”, akkor mondhatsz nemet rá? Nem azért, mert jogszabály tiltja, hanem mert ez egyszerűen kényelmetlen neked. 

Bármennyi kíváncsisággal és izgalommal teli helyzet egy-egy ilyen fénykép, vagy videó elkészítése, fontos tudnod, hogy a testetek képen vagy filmen történő megörökítése, milyen következményekkel járhat.

Nézd meg plakátunkat, amit azért készítettünk, hogy tisztában legyél a pillanatnyi gombnyomás hosszútávú következményeivel. Mert a bizalmon és a közösen elfogadott játékszabályokon túl, bizony ebbe a döntésbe belejátszik az idő, az informatika és a kiberbiztonság is. 

Vajon régen alaposabban átgondolták ezt az aktokat festő művészek, akik napokig dolgoztak egy-egy ilyen képen?!

Légy biztonságban az interneten! 

Ha érdekel az EU ezzel kapcsolatos jogalkotási folyamata vagy csak szívesen olvasnál bővebben a témában, nézz körül weboldalunkon!

További termékeink

Mi az a grooming és hogyan ismerheted fel?

Plakátunkban összefoglaltuk neked a grooming jeleit és találhatsz pár hasznos tanácsot is, hogy hogyan lehetsz az online térben biztonságban. Válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Online zaklatás- Kérdések és válaszok fiataloknak