Gyerekek online biztonsága és védelme – akkreditált e-learning képzés

Milyen jogai vannak a gyerekeknek a digitális világban? Hogyan tudhatjuk őket online is biztonságban? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!

Dátum

Bármikor elvégezhető

Időtartam

10 óra, egyéni ütemben végezhető

Kinek ajánljuk?

szociális szférában dolgozó szakembereknek

Akkreditált képzés

12 kredit

Típus

online

Elérhetőség

Támogatási összeg

15 000 Ft

Tematika

  • A digitális kor gyermekei és jogaik: az internet és a digitális eszközök hatása a gyermekkorra (magánélet védelme, gyerek mindenek felett álló érdeke, erőszakmentes gyermekkorhoz való jog), kortárs kapcsolatok megváltozása, átalakulása, a korai digitális hatások következményei a gyermek egészséges fejlődésében
  • Káros internetes tartalmak és a velük szemben való védelem: online pornó és a “netes szexuális felvilágosítás” elleni védelem lehetőségei, a kortárs cyberbullying és az azzal szembeni védekezés / védelem lehetőségei, az online erőszak elleni védelem (szűrés, prevenció, felkészítés), az “álhírek és tartalmak” kiszűrése és az értelmezés lehetősége
  • Online-offline gyermekbántalmazás: hogyan kapcsolódik az online világ és a valóság ha gyerekekkel szembeni erőszakról van szó? 
  • Kortárs erőszak / predátorok / felnőtt elkövetők az interneten (közösségi média, hálózatok, megtévesztő oldalak és tartalmak), valamint a prevenció lehetősége és a trauma kezelési lehetőségei

 

Leírás

Sok felnőtt félti a gyerekeket attól, hogy pornóra bukkannak az interneten, online bántalmazás áldozatai lesznek, függővé válnak, vagy esetleg olyan idegenekkel kerülnek kapcsolatba, akik nem a legjobb szándékkal közelítenek feléjük. De hogyan lehet a leghatékonyabban megelőzni, felismerni és kezelni a veszélyeket, valamint mit lehet tenni annak érdekében, hogy mind a szakemberek, mind a gyerekek biztonságban legyenek az internet használata közben. Jelen képzés célja, hogy a szakemberek képessé váljanak arra, hogy mindennapi munkájuk integráns részévé tegyék a gyerekek online biztonságával kapcsolatos érzékenységet (felismerés, kezelés, reagálás, együttműködés), és így tovább bővítsék szakmai eszköztárukat.

Akkreditált képzés címe: Gyermekek online biztonsága és védelme az internetes zaklatással szemben: Gyakorlatorientált képzés szakemberek számára

A 10 órás akkreditált e-learning továbbképzés elvégzésével a résztvevők 12 kreditpontot szereznek, mely a szabadon választható továbbképzési alkategóriában számolható el. 

A képzés teljes egészében online, e-learning formában valósul meg. A résztvevő saját ütemben haladva, időlimit nélkül végezheti el a képzést. A képzés elvégzésének feltétele a képzés teljes egészének teljesítése, valamint a köztes ellenőrző feladatok illetve esettanulmányok megoldása.

A képzést adományért cserébe tudod teljesíteni. Minden képzésnél megadtunk egy minimális támogatási összeget, de ha szeretnéd, nagyobb összeggel is támogathatod munkánkat. A képzéshez a ‘Jelentkezem’ gombra kattintva tudsz hozzáférni.

A képzés az OTP Bank kampánya során összegyűlt adománynak köszönhetően valósult meg. 

Következő események

Gyerekek részvétele a rájuk vonatkozó ügyekben – akkreditált hibrid ügyvédképzés – 2024. 06. 18.

Hogy néz ki a gyerekrészvétel az ügyvédi gyakorlatban, és mit tehetsz azért, hogy ez gyerekbarát módon valósuljon meg? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!

15 000 Ft

Mi a pedofília, és mik a legfontosabb tudnivalók a gyermekekkel szembeni szexuális erőszakról? – ingyenes e-learning képzés felelős felnőtteknek

Mit tehetünk felelős felnőttként azért, hogy a gyerekek minél nagyobb biztonságban legyenek? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma képzésünkre!

Ingyenesen is elérhető

Gyerekjogok és a válás – akkreditált e-learning ügyvédképzés

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gyakorlatorientált szakmai képzést hirdet gyerekeket érintő ügyekkel foglalkozó ügyvédeknek. Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!  

19 000 Ft