Gyerekek online biztonsága és védelme – akkreditált képzés

Milyen jogai vannak a gyerekeknek a digitális világban? Hogyan tudhatjuk őket online is biztonságban? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!

Dátum

Bármikor elvégezhető

Időtartam

10 óra, egyéni ütemben végezhető

Kinek ajánljuk?

szociális szférában dolgozó szakembereknek

Akkreditált képzés

10 kredit

Típus

online

Elérhetőség

Támogatási összeg

Ft

Tematika

Online képzés témái:

  • A digitális kor gyermekei és jogaik: az internet és a digitális eszközök hatása a gyermekkorra (magánélet védelme, gyerek mindenek felett álló érdeke, erőszakmentes gyermekkorhoz való jog), kortárs kapcsolatok megváltozása, átalakulása, a korai digitális hatások következményei a gyermek egészséges fejlődésében
  • Káros internetes tartalmak és a velük szemben való védelem: online pornó és a “netes szexuális felvilágosítás” elleni védelem lehetőségei, a kortárs cyberbullying és az azzal szembeni védekezés / védelem lehetőségei, az online erőszak elleni védelem (szűrés, prevenció, felkészítés), az “álhírek és tartalmak” kiszűrése és az értelmezés lehetősége
  • Online-offline gyermekbántalmazás: hogyan kapcsolódik az online világ és a valóság ha gyerekekkel szembeni erőszakról van szó? 
  • Kortárs erőszak / predátorok / felnőtt elkövetők az interneten (közösségi média, hálózatok, megtévesztő oldalak és tartalmak), valamint a prevenció lehetősége és a trauma kezelési lehetőségei

 

Leírás

Sok felnőtt félti a gyerekeket attól, hogy pornóra bukkannak az interneten, online bántalmazás áldozatai lesznek, függővé válnak, vagy esetleg olyan idegenekkel kerülnek kapcsolatba, akik nem a legjobb szándékkal közelítenek feléjük. De hogyan lehet a leghatékonyabban megelőzni, felismerni és kezelni a veszélyeket, valamint mit lehet tenni annak érdekében, hogy mind a szakemberek, mind a gyerekek biztonságban legyenek az internet használata közben. Jelen képzés célja, hogy a szakemberek képessé váljanak arra, hogy mindennapi munkájuk integráns részévé tegyék a gyerekek online biztonságával kapcsolatos érzékenységet (felismerés, kezelés, reagálás, együttműködés), és így tovább bővítsék szakmai eszköztárukat.

Akkreditált képzés címe: Gyakorlatorientált szakemberképzés a gyermekekkel szembeni erőszak és kortárs bántalmazás esetek megelőzésére és kezelésére

Regisztráció: A Hintalovon Akadémia Thinkific oldalán keresztül lehetséges.

A 10 órás akkreditált e-learning továbbképzés elvégzésével a résztvevők 12 kreditpontot szereznek. 

A képzés az OTP Bank kampánya során összegyűlt adománynak köszönhetően valósult meg. A képzés az első 1000 szakember számára ingyenes. 

Következő események

Kiskorú gyerekek részvétele a rájuk vonatkozó eljárásokban – akkreditált ügyvédképzés – 2023.12.11.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gyakorlatorientált, esetközpontú szakmai képzést hirdet gyerekeket érintő ügyekkel foglalkozó ügyvédeknek. Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!  

Ft

Kiskorú gyerekek részvétele a rájuk vonatkozó eljárásokban – akkreditált ügyvédképzés – 2023.11.23.

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gyakorlatorientált, esetközpontú szakmai képzést hirdet gyerekeket érintő ügyekkel foglalkozó ügyvédeknek. Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!  

Ft

Gyermekjogok és gyermekvédelem a köznevelési rendszerben – 2023.11.09.

Mik azok a gyermekjogok és hogyan segítik azok a pedagógiai munkát? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma képzésünkre!  

Ft