Kik vagyunk? - Hintalovon

Kik vagyunk?

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány küldetése a Magyarországon élő gyerekek jogainak érvényesítése és támogatása. Célunk, hogy a felnőtt társadalom minél szélesebb körben vállaljon felelősséget és tegyen a gyerekek kiegyensúlyozott fejlődéséért. Munkánkat olyan szakemberek segítik, akik hosszú évek óta dolgoznak gyerekekkel, és sikeresen alkalmazzák az alapítvány által képviselt gyermekjogi megközelítést.

Az alapítványt dr. Gyurkó Szilvia, az UNICEF korábbi gyermekjogi igazgatója hozta létre 2015-ben. Az alapítvány programjai: szexuális edukáció a gyerekekkel szembeni szexuális erőszak megelőzéséért és az egészséges fejlődésért (Yelon); az ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosító Gyermekjogi Pro Bono Központ; valamint a középiskolások gyermekjogi ismereteit fejlesztő és hatékony részvételét támogató Gyermekjogi Követ Program. Az alapítvány minden évben kiadja az éves Gyermekjogi jelentést, amiben bemutatja a gyermekjogok magyarországi helyzetét.

Azért dolgozunk, hogy felhívjuk a figyelmet a gyerekek jogaira. Azt szeretnénk elérni, hogy a felnőtt-társadalom az élet minden területén vegye figyelembe a gyerekek jogait, érdekeit, szempontjait. Az a célunk, hogy Magyarország jobb hely legyen a gyerekek számára, és hogy jó legyen itt gyereknek lenni. Szeretnénk, ha a családok, az iskolák, a sportegyesületek, a kórházak, a tanárok, a döntéshozók, a politikusok, az egész társadalom odafigyelne a gyerekekre. Ha mind megértenénk, hogy mennyire fontos a jó gyerekkor – és hogy minden gyerek számít. 

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány munkájának kiemelt területei:

  • a gyerekek erőszaktól való védelme
  • a gyerekek joga az oktatáshoz
  • a gyerekek joga a részvételhez minden őket érintő, rájuk vonatkozó ügyben (gyerekparticipáció)

Csapatunkat fantasztikus szakemberek alkotják munkatársként, megbízottként és önkéntesként. 2015-ben az induláskor hatan voltunk az alapítványban, és mindannyian önkéntesként dolgoztunk. Később kialakult a hétfős alapcsapatunk, aminek a munkáját ma már több mint félszáz önkéntes segíti. 2017 végére összesen 89-en lettünk mi, a hintalovasok. 

Ha szeretnéd jobban megismerni a munkánkat, csatlakozz hozzánk, iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Facebookon.

Kuratóriumi tagok

Dr. Gyurkó Szilvia képe
Dr. Gyurkó Szilvia – gyermekjogi szakértő, a kuratórium elnöke, alapító
Bombera Krisztina képe
Dr. Bombera Krisztina – újságíró, kuratóriumi tag
Kozák Zsuzsanna képe
Kozák Zsuzsanna – médiapedagógus, filmkészítő, kuratóriumi tag
Kökéndy Ákos képe
Kökéndy Ákos – iskolaigazgató, kuratóriumi tag

Csapattagok

Fodor Bernadett képe
Fodor Bernadett – Yelon főszerkesztő
Lipcsei-Sasvári Anita képe
Lipcsei-Sasvári Anita – irodavezető, PRogram, előadás
Méth Barbara képe
Méth Barbara – kommunikációs vezető
Németh Barbara képe
Németh Barbara – programvezető, Gyermekjogi Követ Program
Sánta Nóra képe
Dr. Sánta Nóra – jogász, Gyermekjogi Pro Bono Központ vezető
Stáhly Katalin képe
Stáhly Katalin – Pedagógus és pszichológus, NEMECSEK program
Szitás Mariann képe
Szitás Mariann – HR tanácsadó
Zserbó képe
Zserbó – irodakutya, terápiás kekszszakértő