Kapcsolattartás - Hintalovon

Kapcsolattartás

Az Alapítvány Gyermekjogi Központját leggyakrabban válás, kapcsolattartás és szülők közötti konfliktusok ügyében keresik fel. A kapcsolattartási ügyek jó részében kevés információ áll rendelkezésünkre, illetve több esetben hatósági eljárások hiányában még nem születtek hivatalos dokumentumok. Az ügy részleteinek ismerete nélkül is tudunk általános tájékozatást nyújtani arról, ami a gyerek legfőbb érdekét helyezi a középpontba. 

Válni fogtok? Elváltatok? Gyereketek van és aggódtok érte, hogy mi lesz vele? Szeretnétek felelős szülőként végigcsinálni a válást? Bűntudat és komolyabb trauma nélkül? Úgy, hogy a gyerek ne szenvedjen maradandó sérülést? - Olvasd el a Felelős Szülők 10 pontját

Milyen jogai vannak a gyermekétől különélő szülőnek? Melyek azok a jogok, amelyeket továbbra is közösen gyakorolhat a szülői felügyeletet gyakorló szülővel? - Olvasd el az 1. számú csatolmányunk! 

Hogyan kell eljárni a gyerek érdekében akkor, ha a kapcsolattartást megelőzően, vagy a kapcsolattartás alatt erőszak gyanúja merült fel?  - Olvasd el a 2. számú általános tájékoztatónkat!