Jogsegély | Hintalovon

Jogsegély

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány 2017-ben indította el jogsegélyprogramját Gyermekjogi Pro Bono Központ néven. Célunk a gyermekjogi jogsértések számának csökkentése és magas színvonalú gyermekjogi képviselet biztosítása azokban az ügyekben, amelyekben kiskorú is érintett.

Munkánk során az ENSZ Gyermekjogi egyezményének szellemében, a gyermekjogokat szem előtt tartva, a gyerek legjobb érdekének megfelelően járunk el. Ez azt jelenti, hogy gyerekközpontú megközelítést alkalmazunk: függetlenül attól, hogy ki keres fel minket, mi minden esetben az érintett gyereket, az ő jogait és érdekeit képviseljük.

Pro Bono Partnereink: DLA Piper Ügyvédi Iroda​, Réczicza Dentons Europe LLP Ügyvédi Iroda, Partos and Noblet Ügyvédi Iroda és Oppenheim Ügyvédi Iroda.

Az űrlap kitöltése előtt kérjük olvasd el a GYIK-et! Ha nem találod a kérdésedre a választ, akkor töltsd ki az űrlapot. Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jogsegély szolgáltatásunk júliusban szünetel, így a beküldött űrlapokra csak augusztus 5-e után tudunk válaszolni. Megértésedet köszönjük!

A Hintalovon Alapítvány Gyermekjogi Központja 2017 márciusa óta 17 pro bono ügyvéd közreműködésével dolgozik. Az eltelt időszakban több mint 200 esetben nyújtottunk jogsegélyt, ügyeink többsége azonban tartós képviseletet, közreműködést és többszintű támogatást igényel, ezért általában hónapok múlva tudnak csak kollégáink egy ügyet lezárni, és új ügyet felvenni.

Kapacitáshiány miatt jelenleg csak gyermekjogi tanácsadást tudunk vállalni!