Gyerekeket keresünk csapatunkba!

Gyerekeket keresünk csapatunkba!

Minden projektünkben gyerekekkel dolgozunk együtt, ők a Gyermekjogi Követek. Komolytalan lenne a gyerekek problémáiról, jogairól beszélni anélkül, hogy magukat a gyerekeket nem kérdeznénk meg, mi a véleményük. Most ismét lehet csatlakozni a Gyermekjogi Követek csapatához.

14-17 éves vagy? Akkor ez neked szól. Jelentkezz itt 2019. december 31-ig!

Miről szól a Gyermekjogi Követ program?

A Gyermekjogi Követek az alapítvány 14-17 éves önkéntesei, akikkel közösen dolgozunk a gyerekek jogaiért. Kollégák, akik gyerekszemmel segítik az Alapítvány felnőtt munkatársait. Egy motivált csapat, akinek kiemelt célja, hogy a gyerekek véleményét jobban figyelembe vegyék. 

A program eredményeiről, a követek munkájáról itt tudhatsz meg többet: link.

Mit fogsz csinálni?

Az alapítvány fiatal kollégája lehetsz. 

 • Részt vehetsz szakmai egyeztetéseken, kampányok szervezésében, kutatásokban 
 • Képviselheted a gyerekek érdekeit, jogait, nézőpontját szakmai eseményeken és képzéseken
 • Írhatsz cikkeket, készíthetsz saját videókat, kiadványokat
 • Rajzolhatsz, vághatsz, szervezhetsz
 • Részt vehetsz a kommunikációban Instagramon és a tévében, rádióban
 • Dolgozhatsz nemzetközi projekteken
 • Kikérjük a véleményed arról, amin dolgozunk
 • Annak is örülünk, ha a társaid tapasztalatait is megosztod velünk

Mikor, hol?

2020. júniusig kéthetente pénteken találkozunk budapesti irodánkban, 16-18 óráig. Ekkor a teljes csapat együtt van, de máskor szűkebb körben dolgozunk egy-egy projekten, a munka egy része pedig online, otthonról zajlik. Így a programban való részvétel átlagosan heti 4 óra elfoglaltságot jelent.

A találkozók helyszíne: 1122 Budapest, Hajnóczy u. 24. (Hintalovon iroda)

Miért érdemes jelentkezned?

 1. Hatással lehetsz másokra. Az alapítványon keresztül sok gyerekhez és felnőtthöz eljut az, ami fontos neked és a társaidnak. Kiállhatsz a gyerekekért, és alakíthatod azt, miként gondolkodnak a felnőttek a gyerekekről, vagy milyen információkhoz jutnak a gyerekek az őket érintő kérdésekről és a jogaikról.
 2. Valódi szereped lesz. Az alapítvány fiatal kollégája lehetsz. A projektekben az előkészítéstől kezdve a megvalósításig részt vehetsz, és a saját kezdeményezéseknek is teret adunk. 
 3. Számít a véleményed. Kíváncsiak vagyunk rád, számítunk a tudásodra, tapasztalataidra. Olyan programokat szeretnénk csinálni, ami valóban segíti a gyerekeket, ezért fontos, hogy a gyerekek nézőpontját is figyelembe vegyük.
 4. Szuper a csapat. Egy lendületes, gondolkodó csapattal dolgozhatsz több fiatallal, ahol tiszteljük egymás véleményét, és mindenki fontos. Nálunk a felnőtt szakemberek és diákok, fiatalok közösen dolgoznak.
 5. Önmagad lehetsz. Mindenki azzal járul hozzá a program céljaihoz, ami a legközelebb áll hozzá. Figyelünk arra, hogy mindenki kihozhassa magából a legtöbbet. Ezt az alapelveinkben (link) is rögzítettük.
 6. Tanulhatsz, fejlődhetsz. Mélyebben megismerheted a jogaidat, vitázhatsz társadalmi kérdésekről, gyakorolhatod a hatékony érvelést és a nyilvános beszédet. Fejlődhetsz abban, milyen csapatban dolgozni, hatékonyan együttműködni, és kipróbálhatod magad olyanban is, amit még nem mertél!
 7. Jól jöhet a jövőben. Elszámolhatod közösségi szolgálatnak, és erősíti az önéletrajzodat, hogy önkénteskedtél, és van valódi munkatapasztalatod.

Hogyan tudsz jelentkezni?

 1. Töltsd ki ezt a kérdőívet 2019. december 31-ig. Egy héten belül visszajelzünk, és ha kiválasztunk:
 2. Január elején várunk egy személyes beszélgetésre budapesti irodánkba. Ha megvan az összhang:
 3. Meghívunk egy workshopra Budapesti irodánkba. Ekkor beleláthatsz, min és hogyan dolgozunk, és megismerkedhetsz a csapattal. Ezt követően választjuk ki a Gyermekjogi Követeket.

Kérdésed van?

Keresd Palotay Lillát a lilla.palotay@hintalovon.hu címen! 

 

Tartalom kategória: