A Yelonnal megnyertük a civil társadalom Oscar díját

A Yelonnal megnyertük a civil társadalom Oscar díját

A Hintalovon Alapítvány szexedukációs programja, a Yelon a Legnagyobb Hatású Projekt kategóriában vehette át a Civil Díjat (www.civildij.hu) a MagNet Közösségi Házban rendezett díjátadón.

A NIOK Alapítvány és a Civil Iránytű Alapítvány által létrehozott és a MagNet Közösségi Bank által támogatott program olyan kezdeményezéseket, projekteket részesít kitüntetésben, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket érnek el.

A civil szféra erejét és elhivatottságát mutatja, hogy rekord mennyiségű: szám szerint 117 projektet neveztek a 7 szakmai kategóriában meghirdetett pályázatra.A felkért szakmai zsűri tagjai közt többek közt a KPMG, a Bridge Budapest, a MagNet Bank és a Nők lapja Café képviselte a forprofit szektort, a zsűrit nonprofit oldalról pedig az Ökotárs Alapítvány, az Ökumenikus Segélyszervezet, az Önkéntes Központ Alapítvány, a NIOK Alapítvány és a társszervező Civil Iránytű képviselői alkották. A gálán több, mint 200 civil szervezet képviselője, civilbarát érdeklődők és vállalati partnerek vettek részt. A döntőbe jutott szervezetek projektjeiből kiderült, hogy mennyire színes a civil szektor, micsoda eredmények elérésére képesek a civil szervezetek.

Köszönjük a Hintalovon Alapítvány összes munkatársának, a Yelon-szerkesztőségének, a szerzőknek, a fordítóknak, a lektoroknak, a chatügyelőknek, az ügyeletvezetőknek, a szupervizoroknak, az önkénteseknek és a Yelon-csapatnak, hogy ebben a megtisztelő szakmai díjban részesülhettünk.

http://civildij.hu/

A Civil Díj 2018 nyertesei:

  1. Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt: Rehab Critical Mass Alapítvány – #téma -Teljes Értékű Metrót Akció
  2. Legnagyobb hatású projekt: Hintalovon Alapítvány – YELON
  3. Legígéretesebb új szervezet: Érintettek Szülői Egyesület a Daganatos, Leukémiás és Gyógyult Gyermekekért
  4. Legjobb adománygyűjtő kampány: SUHANJ! Alapítvány – Ne intézd el egy lájkkal!
  5. Legjobb kommunikációs kampány: Jobb Veled a Világ Alapítvány – Énekelj a Földért!
  6. Legjobb együttműködés: Janka Tanya Nonprofit Kft. – Kéz a kézben a sérültekért

barbi.jpg

Németh Barbara, a Hintalovon Alapítvány Gyermekjogi Követ Programjának vezetője átveszi a díjat (Fotók: Kerekes Zsuzsa)

Legjobb civil akció: 13 állatvédő civil szervezet összefogása (1. Állatmentő Szolgálat Alapítvány, 2.Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület, 3.Morzsa Állatvédelmi Alapítvány, 4.Uszkárokért Állat és Természetvédelmi Egyesület, 5.Zseton Állatvédő Egyesület, 6.Noé Állatotthon Alapítvány, 7.Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület, 8.Vahur Ajka és Térsége Állatvédő Egyesület, 9.Ebremény Kutyavédő Egyesület, 10.Csivava Fajtamentő Egyesület, 11.Rex Kutyaotthon Alapítvány, 12.Állatvédők Vasi Egyesülete, 13.”Állat és Ember” Állat- és Természetvédő, Kulturális és Szabadidő Egyesület) – A söjtöri szaporítótelep felszámolására

A közönségdíjat a 13 állatvédő civil szervezet összefogása nyerte

A gálán külön elismerésben, különdíjban részesült a Civilizáció csoport, a Hősök Vétója kezdeményezéséért, melyen több tízezer ember állt ki a civilek munkájáért. Különdíjat ajánlott fel A Matematika Összeköt Egyesület MedveMatek programjáért a MagNet Közösségi Ház.

Tartalom kategória: