Gyermekbarát meghallgatás a Rendőr-Főkapitányságon?

A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság meghívására a Főkapitányság szakmai napján adtunk elő. A Bűnmegelőzési Osztály szakmai továbbképzést szervezett „A bántalmazott gyerekek meghallgatásának jogi alapjai, valamint pszichológiai, rendőrszakmai sajátosságai” címmel.

Hintalovon

2019.06.07.

A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság meghívására a Főkapitányság szakmai napján adtunk elő. A Bűnmegelőzési Osztály szakmai továbbképzést szervezett „A bántalmazott gyerekek meghallgatásának jogi alapjai, valamint pszichológiai, rendőrszakmai sajátosságai” címmel. 

Előadásunkon a gyermekjogi megközelítésre hívtuk fel a  Pest Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó munkatársak figyelmét. A gyermekjogi szempontok mellett előadást hallgattak a gyerekek pszichológiai fejlődéséről, illetve az igazságügyi orvosszakértő munkájának kihívásaival is megismerkedhettek. A napot meghallgatástechnika előadás zárta, melyen gyakorlati segítséget kapott az állomány ahhoz, hogy gyermekbarát módon tudjon meghallgatni egy gyereket az eljárás során. 

Nagyon örülünk, hogy a képzésre olyan érdeklődő munkatársak jöttek el, akik gyermek meghallgatásokat végeznek, illetve az ehhez kapcsolódó bűnügyi, vizsgálati tevékenységet folytatják. 

Köszönjük a meghívást! 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

5+1 indok, amiért érdemes a gyereked bevonni a döntésekbe

5+1 indok, amiért jó a gyerekednek, ha őt is bevonod a döntésekbe – Plakát

Ha kíváncsi vagy, hogy miért érdemes a gyerekedet is bevonni az őt érintő kérdésekben, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló plakátunkat!

Mitől jó a digitális oktatás: tippek gyerekektől tanároknak

Tudd meg, hogy a gyerekek szerint mi teheti jobbá a digitális oktatást, válassz alábbi adományösszegek közül és töltsd le tanároknak szóló tippjeinket!

Ismerd meg a jogaidat! – Gyerekjogokról gyerekeknek

18 éven aluli vagy és mindig csak a kötelességeiddel jönnek? Ismerd meg a jogaidat is, ez a kiadványunk neked szól! A gyerekjog világnézet:)

Cikkajánló

×
×

Cart