Mitől lesz valaki terhes? És baj, ha kicsi?

Mitől lesz valaki terhes? És baj, ha kicsi?

A fiatalok jó része még mindig nincs képben a szexualitással, pedig az egészséges testi-lelki fejlődéshez szükséges, hogy a gyerekek tudják, mi történik bennük, kérdezhessenek, és rájuk szabott, de valódi információt kaphassanak. Kiderült, milyen kérdések foglalkoztatják őket a leginkább.

A gyerekeknek joguk van a tájékoztatáshoz, és ebbe a szexualitás is beletartozik. A másfél éve működő szexedukációs honlapon, a Yelonon 10-18 éves gyerekek tehetik fel szexualitással kapcsolatos kérdéseiket képzett és felkészített felnőtteknek. A chaten név és tabuk nélkül beszélgethetnek a fiatalok, a kérdéseikre pedig személyes válaszokat kapnak.

A program munkatársai most összegyűjtötték, miket kérdeznek tőlük a legtöbbször.

Ami talán a legmeglepőbb, hogy egyáltalán nem a szex a legfontosabb a gyerekek számára, sokkal inkább a szerelem, a saját nemi identitás, a testük elfogadása. A szexszel kapcsolatban három téma jelenik meg leggyakrabban: az önkielégítés, a szüzesség, és a terhesség.

Honnan tudom, hogy tetszem neki? Hogyan tudassam, hogy tetszik nekem?

Az egyik legnépszerűbb téma a chaten például, hogy honnan tudhatják, ha tetszenek egy fiúnak/lánynak, illetve hogyan tudassák a másikkal, ha ők éreznek így...

Tovább a rólunk szóló cikk a hvg.hu oldalon olvasható!

Tartalom kategória: