Mit tehet a szülő, ha otthon szeretné tartani gyermekét?

Hogyan tudhatod egyszerre biztonságban a gyermekedet, és tehetsz eleget az óvoda-, iskolalátogatási kötelezettségeteknek koronavírus idején?

Hintalovon

2020.03.12.

Mit tehet a szülő, ha azt érzi biztonságosnak, hogy nem viszi a gyermekét iskolába, óvodába a koronavírus miatt?

Meg akartuk várni a mai nap híreit egy újabb poszttal, de annyian kérdeztetek minket, hogy itt válaszolunk a jelenlegi
– 2020.03.12., 8.20-kor érvényben lévő – helyzetre:

1. Szülőként jogod van úgy dönteni, hogy a gyermekedet otthon tartod, és a hiányzását magad igazolod.

2. Ahhoz, hogy ez a döntés jogszerű legyen, tudnod kell, hogy abban az intézményben, ahova a gyereked jár, hány napot tudsz igazolni szülőként. Ha ezt túlléped, akkor a következmény a gyerek igazolatlan hiányzása lehet (ennek folyományaként pedig gyermekvédelmi eljárás a hiányzás okának feltárására, ill. hogy fennállnak-e a családi pótlék megvonásának feltételei, stb.).

3. Javasoljuk, hogy előre egyeztess az intézményvezetővel, gyermeked osztályfőnökével, óvopedagógusával, hogy tudják miért nem jön a gyerek közösségbe, ill. ők is fel tudjanak készülni arra, ha hirtelen kiürül az osztály, gyerekcsoport.

4. Egyeztess a munkaadóddal, és tájékozódj arról, hogy van-e lehetőség otthoni munkavégzésre, milyen feltételekkel maradhatsz otthon a gyerekeddel. Mivel ebben az esetben saját döntésedről van szó, a munkaadót sokkal kevesebb kötelezettség terheli a munkabér fizetés és a munkavégzés helyével kapcsolatos igényeid figyelembevétele tekintetében.

Vigyázzatok egymásra. Hozzatok felelős döntéseket.
#agyerekjogvilágnézet

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Hézagok és a falak a gyermekvédelemben és az iskolákban

Hézagok és falak: – a gyermekvédelemben és az iskolában

Töltsd le  a Hézagok és falak című, szakmai lektorálásunkkal készült kiadványt, melynek szerzője 10 év nevelőszülői és napközis nevelői tapasztalait és történeit osztja meg!

Mi az a grooming és hogyan ismerheted fel?

Plakátunkban összefoglaltuk neked a grooming jeleit és találhatsz pár hasznos tanácsot is, hogy hogyan lehetsz az online térben biztonságban. Válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Tanárként a digitális osztályteremben

Összeállítottunk egy segítő anyagot a tanároknak, melyben az aktuális helyzettől a digitális gyerekeken át a konkrét praktikákig, technikákig, valamint a magunkról való gondoskodásig számos, hasznos információt gyűjtöttek össze.  Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd összefoglalónkat!

Cikkajánló

×
×

Cart