Miért terheljük túl a gyerekeket az év végén?

A gyerekekkel szembeni elvárások folyamatosan nőnek - hogyan hat ez a teljesítményükre? Biztos, hogy ez az ő érdekeiket szolgálja? Beszélgetés Dr. Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakértővel.
Iskolai terhelés, túlterhelt gyerekek

Hintalovon

2019.12.06.

Miért terheljük túl a gyerekeket az év végén? Az ATV Start vendége Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő.

Hogyan lehet az éves iskolai tantervet úgy létrehozni, hogy ne sérüljön a gyereknek a pihenéshez, szabadidőhöz, játékhoz való joguk? Ha túlterheljük a gyerekeket, mit okozunk ezzel nekik? Milyen üzenetet és milyen életmodellt közvetítünk ezáltal? Ezekről beszélget ebben a videóban Gyurkó Szilvi az ATV Start riportereivel.

A pihenésre, játékra, szabadidőre szánt hétvégék nagyon fontosak a gyerekek és felnőttek életében is. Ha ezeket a napokat is iskolába járással kell tölteniük a gyerekeknek, főleg év végén, azt tapasztalják meg, hogy többet kell teljesíteniük, nagy az elvárás feléjük, miközben feltöltődésre nincs idejük. Biztos, hogy ilyen életet szeretnénk számukra?

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

kamaszkor útikalauz

Kamaszkor – Útikalauz (felvilágosításhoz) szülőknek 1. rész

A kamaszkor nehéz. Segítünk eligazodni a kamaszkor kényes nevelési kérdéseiben, legyen szó felvilágosításról, szexuális nevelésről, más fontos kérdésekről.

Mi volt ma a suliban? 22 ötlet, hogy megtudd anélkül, hogy feltennéd ezt a kérdést

22 tipp amivel elindulhat egy jó beszélgetés.

Gyerekjogok a nőgyógyásznál - Plakát

Gyerekjogok a nőgyógyásznál – Plakát

Milyen jogai vannak a gyerekeknek, kamaszoknak a nőgyógyásznál? Milyen tájékoztatási kötelezettsége van az orvosnak a szülők felé?

Cikkajánló

×
×

Cart