Így rombolja le az emberek önbecsülését az online tér- glamour.hu

Így rombolja le az emberek önbecsülését az online tér- glamour.hu

Napjainkban több időt töltünk az internet böngészésével, mint amennyit evéssel és beszélgetéssel összesen: egy átlagos ember ugyanis az élete során 5 és fél évet tölt el a közösségi média használatával. Ez az idő pedig annyi, amennyit a kommunikáció, az evés és az ivás együttesen tesz ki.

Az Instagramon a követők és a kedvelések száma már egyfajta presztízst ad az embernek. Valakinek több van, másnak kevesebb. Sokan irigykedve nézzük az „Instagram-sztárokat”, és arról álmodozunk: bárcsak az ő helyükbe léphetnének. 
 

De miért is ne sóvárogjunk az Instagram-sztárok élete után?

Egy dolgot nagyon fontos tudnod: a digitális térben a képeket lehet szerkeszteni, kiszínesíteni, filterezni. Az imidzsünk kiépítése teljes mértékben a mi kezünkben van. Online szinte mindig jobb az ember haja, a mosolya is tökéletes. Elfelejtjük, hogy a neten mindenkinek szinte tökéletes az élete. Az is lehet, hogy mások a mi online életünk után sóvárognak ugyanúgy. Pedig ha magunkba nézünk, tudjuk, hogy a mi életünk is tele van rossz és jó napokkal, csalódásokkal, nevetéssel, elhamarkodott szavakkal, bókokkal, kicsorduló könnyekkel, boldogsággal és néha egy kis elviselhetetlen magánnyal – mint bárki másé. 

Egyik nap különlegesnek tartjuk magunkat, másik nap nem. Pedig mindig fontos arra emlékezned, hogy azok vagyunk, mert a való életben máshogy görbül mosolyra a szánk, másban vagyunk tehetségesek, máshogy szeretünk, máshogy nevetünk, és máshogy lépkedünk. 

És pont ez a különbség tesz minket különlegessé. Sokszor úgy érezhetjük, hogy „Ő jobb nálam, szebb nálam, okosabb nálam, lazább nálam, vagy jobb a mozgása”. Ezek a dolgok egyáltalán nem számítanak, ugyanis a végén amellett az ember mellett fogsz kikötni, aki úgy szeret téged ahogy vagy – és téged tart tökéletesnek.

Olyan embereket kövess, akiknek a „látványától” nem érzed rosszul magad, nem érzed úgy, hogy ő több, jobb, szebb nálad. Bízz magadban, és bízz abban, hogy te is különleges vagy. Ne hagyd, hogy az online tér lerombolja az önbecsülésed!

A cikk a Yelon közreműködésével készült. Ha szívesen olvasnál még szexről, kapcsolatokról, a tested működéséről, látogass el a weboldalukra! A Yelon egy anonim chatet is működtet, ahol a 10–18 évesek saját kérdéseiket tehetik fel szakembereknek, és bármiről beszélgethetnek, ami érdekli őket.

forrás: glamour.hu

Kulcsszavak: 
Tartalom kategória: