#CovidUnder19: Kérdőív gyerekeknek

#CovidUnder19: Kérdőív gyerekeknek

A gyerekeket érintő döntésekben oda kell figyelni a gyerekek véleményére is. Nincs ez másként a koronavírus alatt sem. A gyermekjogok végrehajtására ígéretet tevő kormányok – köztük Magyarország is – megalapozottabb, ezért hatékonyabb döntéseket tudnak hozni a járvány kezelésére, ha annak tapasztalatairól a gyerekek véleményét is megismerik. A döntéshozók támogatására ezért a Queen's University Belfast Gyermekjogi Központja kezdeményezést indított  #CovidUnder19: Élet a koronavírus alatt néven, hogy összegyűjtse a gyerekek véleményét arról, hogy hogyan érintette őket a járvány. 

Az online kérdőíven alapuló kutatás kialakításában több szervezet és 270 gyerek vett részt 26 országból, köztük nemzetközi partnerünk, a Eurochild gyerekcsoportja is. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány segítségével most magyarul is elérhető a kérdőív.

  • A felmérés 8-17 éves gyerekeknek szól, és az alábbi linken érhető el: http://go.qub.ac.uk/CovidUnder19Hu
  • Kitöltése kb. 20 percet vesz igénybe, melyre június 27-ig van lehetősége a gyerekeknek. 

A gyerekekkel történő konzultáció eredményeit a résztvevő szervezetek megosztják a döntéshozókkal, hogy azokat figyelembe véve tudjanak tenni a gyerekek helyzetének javításáért. A felmérés eredményeit a gyerekek számára is könnyen megismerhetővé teszik, hogy támogassák velük a gyerekek kezdeményezéseit is. 

Jelenjen meg a globális felmérésben a magyarországi gyerekek véleménye is!

Kérjük, oszd meg Te is a gyerekekkel és fiatalokkal, és azokkal a partnereiddel, akik segíthetnek eljuttatni azt hozzájuk. 

 

 

Tartalom kategória: 
CsatolmányMéret
PDF ikon Tájékoztató a kutatásról284.27 KB