#CovidUnder19: Kérdőív gyerekeknek

A gyerekeket érintő döntésekben oda kell figyelni a gyerekek véleményére is. Nincs ez másként a koronavírus alatt sem; magyarul is elérhető a felmérés, amiben elmondhatják a véleményüket.
covid under 19 kérdőív

Hintalovon

2020.07.16.

A gyerekeket érintő döntésekben oda kell figyelni a gyerekek véleményére is. Nincs ez másként a koronavírus alatt sem. A gyermekjogok végrehajtására ígéretet tevő kormányok – köztük Magyarország is – megalapozottabb, ezért hatékonyabb döntéseket tudnak hozni a járvány kezelésére, ha annak tapasztalatairól a gyerekek véleményét is megismerik.

A döntéshozók támogatására ezért a Queen’s University Belfast Gyermekjogi Központja kezdeményezést indított #CovidUnder19: Élet a koronavírus alatt néven, hogy összegyűjtse a gyerekek véleményét arról, hogy hogyan érintette őket a járvány.

Az online kérdőíven alapuló kutatás kialakításában több szervezet és 270 gyerek vett részt 26 országból, köztük nemzetközi partnerünk, a Eurochild gyerekcsoportja is. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány segítségével most magyarul is elérhető a kérdőív.

A magyar gyerekek véleménye is megjelenhet a felmérésben

A felmérés 8-17 éves gyerekeknek szól, és az alábbi linken érhető el: http://go.qub.ac.uk/CovidUnder19Hu
Kitöltése kb. 20 percet vesz igénybe, melyre július 30-ig van lehetősége a gyerekeknek.
A gyerekekkel történő konzultáció eredményeit a résztvevő szervezetek megosztják a döntéshozókkal, hogy azokat figyelembe véve tudjanak tenni a gyerekek helyzetének javításáért. A felmérés eredményeit a gyerekek számára is könnyen megismerhetővé teszik, hogy támogassák velük a gyerekek kezdeményezéseit is.

Jelenjen meg a globális felmérésben a magyarországi gyerekek véleménye is!

Kérjük, oszd meg Te is a gyerekekkel és fiatalokkal, és azokkal a partnereiddel, akik segíthetnek eljuttatni azt hozzájuk.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

5+1 indok, amiért érdemes a gyereked bevonni a döntésekbe

5+1 indok, amiért jó a gyerekednek, ha őt is bevonod a döntésekbe – Plakát

Ha kíváncsi vagy, hogy miért érdemes a gyerekedet is bevonni az őt érintő kérdésekben, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló plakátunkat!

Mit gondolj végig, ha kikérnéd a gyerekek véleményét?

Mit gondolj végig, ha kikérnéd a gyerekek véleményét?

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen szempontokat érdemes végiggondolnod és figyelembe venned, ha a gyerekek véleményére vagy kíváncsi, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Mi volt ma a suliban? 22 ötlet, hogy megtudd anélkül, hogy feltennéd ezt a kérdést

22 tipp amivel elindulhat egy jó beszélgetés.

Cikkajánló

×
×

Cart