Új tagokkal bővült a Gyermekjogi Követek csapata

A követek önkéntes kollégák, akik gyerekszemmel segítik az Alapítvány felnőtt munkatársait különböző projektekben. Olyan gyerekeket kerestünk, akiknek szabadideje, motivációja megegyezik a program céljaival, eredeti és saját gondolataik vannak, és jól illenek a csapatba.

Hintalovon

2020.02.26.

Az új év új változásokat hozott a Gyermekjogi Követ Program életébe is.

2019-ben a követek saját kampánnyal dolgoztak a legtöbbet, a „Te hogy látod” kutatás eredményeit Genfig vittük a gyerekekkel közösen. Ezen felül főbb projektekként részt vettek a Lanzarote egyezmény gyerekbarát verziójának elkészítésében, illetve az online biztonság témakörében több előadáson és tréningen is szerepeltek.

Az év lezárásának részeként a gyerekek visszajelezhettek az alapítványi munkájukról, ahol arra is kíváncsiak voltunk, hogy hogyan érvényesülnek az Alapítvány Gyermekvédelmi irányelvének gyerekrészvételre vonatkozó részei. Többek között az derült ki, hogy a követek úgy érzik, tisztelettel bánnak velük, és nem félnek elmondani, ha más a véleményük, illetve elégedettek a feladatokkal és a projektekkel.

A 2020-as évet a bővítéssel indítottuk, hiszen a követekkel együtt úgy láttuk, itt az idő, hogy újabb gyerekek csatlakozzanak a csapatunkhoz. Olyan gyerekeket kerestünk, akiknek szabadideje, motivációja megegyezik a program céljaival, eredeti és saját gondolataik vannak, és jól illenek a csapatba. Ennek érdekében többlépcsős volt a kiválasztási folyamat, aminek eredményeként február közepétől 15 Gyermekjogi Követtel dolgozunk tovább hosszú távon. Fő tervünk és célunk a létszám növelésével az, hogy az Alapítvány minél több programjába, feladatába bekapcsolódjanak a gyerekek, hogy elmondhassák a véleményüket. A követek önkéntes kollégák, akik gyerekszemmel segítik az Alapítvány felnőtt munkatársait különböző projektekben. 

A gyerekek friss lendületével és lelkesedével vágunk neki az előttünk álló izgalmaknak, feladatoknak, mindig szem előtt tartva, hogy gyerekekről gondolkodni csak gyerekekkel együtt érdemes. 

Friss infókért érdemes követni a követek saját Instagram-oldalát: @gyermekjogi_kovetek

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Gyerekek a bontóperkben

Gyerekek a bontóperekben: – Segédanyag a gyerekek tájékoztatásához, felkészítéséhez

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes szakemberként figyelned egy válás kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Gyerekjogok az orvosnál – Plakát

Milyen jogai vannak a gyerekeknek, kamaszoknak az orvosnál? Milyen tájékoztatási kötelezettsége van az orvosnak a szülők felé?

Tüntetni készül a gyereked?

A gyerekeknek is joga van tüntetésen kifejezni a véleményét. 15 pontban összegyűjtöttük, diákként mit kell tudnia a tüntetésekről.

Cikkajánló

×
×

Cart