A gyermekek biztonsága alapkövetelmény

"Bátorságot szeretnék önteni ebbe a programba"- Kökéndy Ákos gondolatai a Pannonhalmi Szimpózium előtt

Hintalovon

2019.09.25.

“Bátorságot szeretnék önteni ebbe a programba”- Kökéndy Ákos

Mi az Ön számára a legfontosabb kérdés, amire szeretne választ kapni a konferencia után?

Az egyik legfontosabb kérdés számomra, hogy eljutott-e  már a közgondolkodás arra szintre, hogy a gyermekek biztonsága olyan alapkövetelmény, ami nélkül nincs értelme sem pedagógiai programról, sem reformokról, sem egészséges jövőképről beszélni.

Mi az Ön személyes motivációja a témában?

Vágyam, hogy olyan működési modellt dolgozzunk ki az iskolában, ami észrevétlenül simul bele az eddigi működésünkbe. Olyan helyeken kell megjelennie, ahol eddig avarral befedett csapdák között futottunk. Segíteni kell, hogy nyugodtabban haladjunk az utunkon.

Bátorságot szeretnék önteni ebbe a programba, ami úgy segítheti a gyerekek biztonságérzetét, hogy közben a szülők és a pedagógusok is a saját fejlődésükként éljék meg a megjelenő új szempontok használatát.

Van-e olyan nemzetközi példa amit követendőnek tart az iskolai bántalmazás megoldásában?

Inspiratív megközelítéseket láttam már, de azt gondolom, hogy minden ilyet csak úgy szabad bevezetni, ha azt az iskola saját maga teremtette meg. Ha nem recepteket másolunk, hanem megtanulunk főzni, ha ez keményebb munka, akkor is.

Van-e olyan könyv, film, bármilyen más művészeti alkotás, amit ajánlana az iskolai bántalmazás könnyebb megértéséhez?

A Patrick Melrose könyvek olvasása során nagyon mély benyomásom alakult ki a gyermekek bántalmazásáról, annak feldolgozásáról, kínkeservéről. Bár az nem iskolai bántalmazást ír le, mégis rengeteget tanultam belőle

Van –e olyan előadás (TED talks, stb.) amit ajánlana nekünk a témában? 

Peter Gabriel videóval küzd az igazságtalanság ellen előadás mutat valamit abból, hogy milyen módon hat az emberre a megszégyenítés.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Ne posztolj

Ne posztolj a gyerekről!

Tudod mi az a digitális lábnyom? Tudtad, hogy van összefüggés a posztolt képek és az iskolai bullying között? Legyetek online is biztonságban!

Gyerekjogok a nőgyógyásznál - Plakát

Gyerekjogok a nőgyógyásznál – Plakát

Milyen jogai vannak a gyerekeknek, kamaszoknak a nőgyógyásznál? Milyen tájékoztatási kötelezettsége van az orvosnak a szülők felé?

Fesztiválszezon: Tanácsok szülőknek

Mire érdemes odafigyelnünk, ha bulizni indul a gyerekünk? Ha kíváncsi vagy leghasznosabb tippjeinkre, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Cikkajánló

×
×

Cart