“Az ő dolga, ha bántják”- diákok vitáztak a bántalmazásról

Biatorbágyon jártunk gyermekjogi követeinkkel, hogy a zaklatásról és büntetésekről beszélgessünk a diákokkal. Mi minden történt a vitaszínházon? Viki és Dóri elmeséli!
Diákok vitáztak a bántalmazásról

Hintalovon

2018.11.01.

Biatorbágyon jártunk gyermekjogi követeinkkel, Botos Viktóriával és Velev Dórával, hogy a bántalmazásról, a zaklatásról és büntetésekről beszélgessünk a diákokkal.

A résztvevő nyolcadikos osztályok rövid színházi jeleneteket nézhettek meg a Pandia Műhely drámainstruktoraitól, és egy moderált vita segítségével szedték össze a gondolataikat. Szó volt arról, hogy kell-e szólni, ha valaki bajban van, tehet-e arról az, akit bántanak vagy milyen büntetést érdemel, aki rosszat tesz. A gyerekek megismerték azt is, hogyan mutatnak ebben irányt a jogaik. Mi minden történt a vitaszínházon? Viki és Dóri elmeséli!

vitaszínház projektünket a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatta.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

kamaszkor útikalauz

Kamaszkor – Útikalauz (felvilágosításhoz) szülőknek 1. rész

A kamaszkor nehéz. Segítünk eligazodni a kamaszkor kényes nevelési kérdéseiben, legyen szó felvilágosításról, szexuális nevelésről, más fontos kérdésekről.

Nevelés vagy büntetés? – plakát

Mi a nevelés célja? Mi a különbség az egészséges fegyelmezés és a büntetés között? Tudd meg szülőknek készült plakátunkról!

Jé, ezt nem is tudtam…- Menstruációról gyerekeknek

Mindent a menstruációról. Gyerekeknek szóló kiadványunkban összeszedtük a menstruációval kapcsolatos legfontosabb információkat! Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart