Átláthatóság - Hintalovon

Átláthatóság

Az átláthatóság számunkra azt jelenti, hogy pénzügyileg és szakmailag is tiszta, egyértelmű és transzparens módon működünk. Mivel adományokból és támogatásokból tartjuk fenn az alapítványt, ezért nagyon fontos számunkra, hogy minden forinttal el tudjunk számolni. Ez nemcsak azt jelenti, hogy el tudod olvasni az éves mérleget és a beszámolót, de minden évről megtalálod a részletes szakmai összefoglalónkat tartalmazó prezentációt is. Ebből megtudhatod, hogy mit csináltunk, hány gyereknek segítettünk, milyen szakmai szervezetekkel kerültünk kapcsolatba, kik támogatták a munkánkat, és hogyan gazdálkodtunk.

Működésünk főbb jellemzői:

Bevételünk 50 százaléka szervezeti (céges, vállalati, más civil szervezetekkel közös) együttműködésből, 30 százaléka pályázatokból és 20 százaléka adományokból adódik össze.

Éves költségvetésünk nagyságrendileg 35–40 millió forint, amiből  a legnagyobb részt (kb. 25 százalékot) a Yelon program fenntartása teszi ki. A ráfordításaink megközelítőleg 15 százaléka a Gyermekjogi Pro Bono Központra, 10 százaléka a Gyermekjogi Követ Programunkra és mintegy 15 százaléka az egyéb gyermekjogi projektekre (pl. éves Gyermekjogi jelentés) esik. 35 százalékát az Alapítvány alkalmazottainak munkabérére, irodabérlésre és fenntartási költségekre fordítjuk. Ha van lehetőséged arra, hogy támogass minket, így segítheted céljainkat.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány a törvényi kötelezettségnek eleget téve 2017 novemberében bejelentette a Cégbíróságon, hogy külföldről támogatott civil szervezet. Büszkék vagyunk rá, hogy a 2015-ös indulás után egy évvel már itthon és külföldön egyaránt elismerték a munkánkat. Különösen nagy öröm számunkra, hogy a jogszabályban előírt pénzügyi-bejelentési határt a Flamand Kormány támogatása miatt léptük át – ők Az Év Honlapja-díjjal is kitüntetett, szexuális edukációval foglalkozó Yelon program megvalósítását segítik.

Az Alapítvány gazdálkodását az Alapítvány kuratóriuma ellenőrzi. Az ellenőrzés a kuratóriumi ülések keretei között történik. A kuratórium évente legalább egy alkalommal áttekinti az Alapítvány
gazdálkodását, ehhez kapcsolódóan elfogadja az Alapítvány éves beszámolóját és közhasznúsági mellékletét illetve megtárgyalja és elfogadja az Alapítvány következő időszakra vonatkozó
költségvetését. A gazdálkodással kapcsolatosan felmerülő esetleges problémák esetén a kuratórium meghozza a szükséges döntéseket és megteszi a szükséges intézkedéseket.

Kapcsolódó csatolmányban mindig a legfrissebb meghívó és jegyzőkönyv található. 

Az adománygyűjtéssel kapcsolatos információk:

Adománygyűjtés

  • Adó 1% (2019 óta tudunk fogadni felajánlásokat)
  • Személyi jövedelemadó felajánlásán túl egyszeri vagy rendszeres adománnyal is lehet támogatni a munkánkat
  • 2018 –ban megnyílt az online adománybolt: nevelés/felvilágosítás témakörben 18 szakmai anyag érhető el, melyek megvásárlásával szintén támogatni lehet az alapítvány munkáját.
  • Adománygyűjtő doboz: a 2018-as karácsonyi kampány során 6 bolt/kávézóban volt kihelyezve.
  • Telefonos adománygyűjtés: 2019-től a 13620 adományvonal is él, így akár 1 telefonhívással vagy sms küldéssel is lehet 500 Ft-ot adományozni!

Adománygyűjtés módjai:

  • Banki átutalás
  • PayPal utalás
  • Online bankártyás fizetés
  • Adományvonal, telefonos adománygyűjtés
  • SZJA 1% fogadása

Az alapítvány gazdálkodása és szakmai munkája részletesen megismerhető az éves mérlegből és a beszámolóból.

Panaszkezelési szabályzatunk és adatlap a mellékleteknél található.
Amenyiben panasszal szeretne élni, a csatolt panaszkezelési dokumentumot kell kitöltenie, melyet Alapítványunk az itt megismerhető Panaszkezelési szabályzat szerint kivizsgálja, és arról visszajelzést ad. 
Az adományozók a szervezet irataiba - kivétel ezek alól azok az iratok, amelyek az Alapítvány GDPR irányelvei, vagy egyéb okok miatt nem publikusak - bárki betekinthet előzetes egyeztetés után az
alapítvány irodájában.

Adatvédelmi irányelveink itt megismerhetőek. 

Plakátjaink, anyagaink:

az adományboltból : https://hintalovon.hu/hu/adomanybolt      (Hírlevél-feliratkozásért is letölthető anyagok) 

a canva publikus oldaláról: https://www.canva.com/ahintalovon

youtube csatornáról: https://www.youtube.com/channel/UC_GCamOIlr_LSbzfBwiepMg