Átláthatóság - Hintalovon

Átláthatóság

Az átláthatóság számunkra azt jelenti, hogy pénzügyileg és szakmailag is tiszta, egyértelmű és transzparens módon működünk. Mivel adományokból és támogatásokból tartjuk fenn az alapítványt, ezért nagyon fontos számunkra, hogy minden forinttal el tudjunk számolni. Ez nemcsak azt jelenti, hogy el tudod olvasni az éves mérleget és a beszámolót, de minden évről megtalálod a részletes szakmai összefoglalónkat tartalmazó prezentációt is. Ebből megtudhatod, hogy mit csináltunk, hány gyereknek segítettünk, milyen szakmai szervezetekkel kerültünk kapcsolatba, kik támogatták a munkánkat, és hogyan gazdálkodtunk.

Működésünk főbb jellemzői:

Bevételünk 50 százaléka szervezeti (céges, vállalati, más civil szervezetekkel közös) együttműködésből, 30 százaléka pályázatokból és 20 százaléka adományokból adódik össze.

Éves költségvetésünk nagyságrendileg 35–40 millió forint, amiből  a legnagyobb részt (kb. 25 százalékot) a Yelon program fenntartása teszi ki. A ráfordításaink megközelítőleg 15 százaléka a Gyermekjogi Pro Bono Központra, 10 százaléka a Gyermekjogi Követ Programunkra és mintegy 15 százaléka az egyéb gyermekjogi projektekre (pl. éves Gyermekjogi jelentés) esik. 35 százalékát az Alapítvány alkalmazottainak munkabérére, irodabérlésre és fenntartási költségekre fordítjuk. Ha van lehetőséged arra, hogy támogass minket, így segítheted céljainkat.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány a törvényi kötelezettségnek eleget téve 2017 novemberében bejelentette a Cégbíróságon, hogy külföldről támogatott civil szervezet. Büszkék vagyunk rá, hogy a 2015-ös indulás után egy évvel már itthon és külföldön egyaránt elismerték a munkánkat. Különösen nagy öröm számunkra, hogy a jogszabályban előírt pénzügyi-bejelentési határt a Flamand Kormány támogatása miatt léptük át – ők Az Év Honlapja-díjjal is kitüntetett, szexuális edukációval foglalkozó Yelon program megvalósítását segítik.

Az alapítvány gazdálkodása és szakmai munkája részletesen megismerhető az éves mérlegből és a beszámolóból.