Nekünk adod az adód 1 százalékát? - Hintalovon

Nekünk adod az adód 1 százalékát?

LEGYÉL IDÉN A MI SZUPERHŐSÜNK ÉS ADD NEKÜNK ADÓD EGY SZÁZALÉKÁT!

2018-ban
500 jogi ügyben nyújtottunk segítséget
60.000 gyerek olvasott minket 
5000 gyereknek adtunk tanácsot.
2019-ben MÉG TÖBBET SZERETNÉNK TENNI!

A felajánláshoz ezekre az adatokra lesz szükséged:

hintalovongyermekjogialapitvany.png

hintalovonadoszam.png

hintalovonfelajanlasiigazolas.png


Jó, de mit tegyek konkrétan?

Az attól függ ki van-e ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓD vagy sem?

  • ha van, akkor itt könnyen meg tudod adni online, hogy kinek szánod,
  • ha nincs ügyfélkapud, akkor feladhatod a bevallással együtt EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 18EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Ha a munkahelyed tölti ki az adóbevallásod, akkor pedig zárt borítékban leadva neki is tudsz erről rendelkezni. A  18EGYSZA nyomtatvány  kell ebben az esetben is kitöltened. Figyelj, hogy a leragasztás helyén keresztben aláírd a borítékot, mert különben érvénytelen lesz a felajánlásod.

Ne felejtsd el, a határidő 2019. május 20.


Cégként:

  • a céges adóbevallásban  kell rendelkezned, hogy az adód 1 %-ot nekünk szeretnéd adni,
  • ha ezen felül szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor arról is tudunk neked igazolást adni, mivel alapítványunk közhasznú szervezet, így minden nemű (anyagi, tárgyi) támogatásról adóigazolást állítunk ki, ennek birtokában azadományod összegét az adóalapból. Az adóigazolás kiállításához szükséges adatokat (név, cím, adószám) e-mailben is megírhatod nekünk.

Elvesztél a rengeteg információ között? Elakadtál, segítünk!

Nem tudod hogyan ajánlhatod fel adód 1 %-át a leggyorsabban? Kíváncsi vagy milyen civil szervezetet érdemes támogatnod?

Olvasd végig 1 %-ról kisokosunkat!

Minden olyan magánszemély rendelkezhet az adója 1%-ról, aki az előző évben (2018ban) fizetésből vagy egyéb bevételből származó adózott jövedelemmel rendelkezett. A magánszemélyeken túl, az egyéni vállalkozók, illetve az őstermelők is felajánlhatják adójuk 1%-át.
Attól függ, hogy ki készíti az adóbevallásod. Erről itt írtunk
Olyan civil szervezetet válassz, akinek egyetértesz céljaival. Választásod előtt informálódj, nézd meg a szervezet honlapját, éves beszámolóját. Figyelj, idén ezeket a szervezeteket zárta ki a NAV!
Ha online, az ügyfélkapudon keresztül intézed, akkor pár perc az egész. De ha postán adod fel, akkor sem vesz sok időt igénybe az elintézése.

2019-ben a NAV csak a hozzájuk május 20-ig beérkezett, vagy postai úton feladott nyilatkozatokat dolgozza fel.

Ha a munkáltató intézi az adóbevallásod akkor 2019 május 10-ig add oda neki a leragasztott és aláírt borítékban a kitöltött 18EGYSZA nyomtatványt.

Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor február 27-ig be kellett adnod az adóbevallásod. Ha ott nem rendelkeztél az 1 %-ról, akkor még május 20-ig megteheted a korábban leírt módokon.

Megteheted, nem kötelező egyházi és civil szervezetnek is rendelkezned az 1 %-odról. Arra viszont figyelj, hogy csak EGY civil szervezetnek ajánlhatod fel az 1 %-od.
A NAV a rendelkezés évének szeptemberében értesíti a civil szervezetet a felajánlás összegéről, amit októberig utalnak át nekik.
Ha van ügyfélkapud, akkor a rendelkezés évét követő januárban online értesítést küld neked az átutalásáról.
A támogatott civil szervezet csak akkor tud neked beszámolót küldeni, ha az 1 %-os rendelkezésen megadtad az adataidat. Ha nem adtad meg, akkor a civil szervezetek az éves beszámolójukban írnak erről.

És a végére maradt a legfontosabb!

Magyarországon rengeteg hiteles civil szervezet működik, akiknek szükségük van a támogatásodra. Adód  1 %-nak felajánlásával gyorsan, könnyen támogatsz egy számodra fontos célt!

Élj ezzel a jogoddal, és ajánlád fel 2019-ben is adód 1 %-át!

Ha a gyerekjog szerinted is világnézet, akkor válassz minket!