Honnan indultok?

Vajon a te iskolád/szervezeted biztonságos?

Mindenhol kötelező a tűzvédelmi irányelv, a menekülőutak kijelölése. Az a céljuk, hogy mindannyian tudjuk, hogyan kerülhetünk baj esetén biztonságba. De mi a helyzet azokkal a veszélyekkel, amelyeket nem tűz vagy más külső esemény okoz, hanem személyes konfliktusokból vagy félreértésekből fakadnak?

Egy biztos: a bántalmazás sosem egy pofonnal kezdődik, hanem azzal, hogy rossz úton indulunk el egy probléma kezeléséhez. Ezért nagyon fontos, hogy amikor arról gondolkodunk, hogy egy intézmény hogyan lehet biztonságos, akkor a fizikai biztonságon túl a szervezet közösségének együttműködési rendszerét is biztonságossá tegyük. Hiszen egy iskola vagy szervezet nem csupán egy épület, hanem keretek is, amelyek mentén együttműködünk. Ebben segít a NEMECSEK Program gyermekvédelmi irányelve.

Vajon a mi iskolánkban/szervezetünkben biztonságban érezhetik magukat a gyerekek?

Töltsd ki rövid kérdőívünket, és megtudhatod!

A teszt kitöltése körülbelül 10 percet vesz igénybe, és nem szükséges hozzá semmilyen előzetes felkészülés. A kérdőív anonim és ingyenes. A valós eredményhez fontos, hogy minden kérdésre őszintén válaszolj, hiszen így kaphatsz reális képet az intézmény jelenlegi helyzetéről, ez adhat valós alapot a további teendőkhöz. A kérdőívet az egyik legnagyobb nemzetközi gyermekvédelmi szervezet ajánlásai alapján állítottuk össze.

Az, hogy kitöltötted ezt a kérdőívet, azt mutatja, hogy fontos számodra a gyerekek védelme és biztonsága. Bármilyen eredményt értél is el, bármilyen lépések is állnak most előttetek, különböző formákban és tartalommal a NEMECSEK Program csapata örömmel segít! Ismerd meg az együttműködés lehetőségeit, a közös munka folymatát, és iratkozz fel hírlevelünkre a friss, aktuális hírekért, szakmai anyagokért és eseményekért!

HA SZERETNÉL TÖBBET TUDNI A NEMECSEK PROGRAMRÓL, KATTINTS AZ ALÁBBI KÉPRE!