Honnan indultok?

Vajon az te szervezetednél biztonságban érezhetik magukat a gyerekek? Töltsd ki a tesztet és derítsd ki, mit tehetnél azért, hogy jó/jobb legyen gyereknek lenni a közösségetekben!

Hintalovon

2020.06.03.

Vajon a te iskolád/szervezeted biztonságos?

Mindenhol kötelező a tűzvédelmi irányelv, a menekülőutak kijelölése. Az a céljuk, hogy mindannyian tudjuk, hogyan kerülhetünk baj esetén biztonságba. De mi a helyzet azokkal a veszélyekkel, amelyeket nem tűz vagy más külső esemény okoz, hanem személyes konfliktusokból vagy félreértésekből fakadnak?

Egy biztos: a bántalmazás sosem egy pofonnal kezdődik, hanem azzal, hogy rossz úton indulunk el egy probléma kezeléséhez. Ezért nagyon fontos, hogy amikor arról gondolkodunk, hogy egy intézmény hogyan lehet biztonságos, akkor a fizikai biztonságon túl a szervezet közösségének együttműködési rendszerét is biztonságossá tegyük. Hiszen egy iskola vagy szervezet nem csupán egy épület, hanem keretek is, amelyek mentén együttműködünk. Ebben segít a NEMECSEK Program gyermekvédelmi irányelve.

Vajon a mi iskolánkban/szervezetünkben biztonságban érezhetik magukat a gyerekek?

Töltsd ki rövid kérdőívünket, és megtudhatod!

A teszt kitöltése körülbelül 10 percet vesz igénybe, és nem szükséges hozzá semmilyen előzetes felkészülés. A kérdőív anonim és ingyenes. A valós eredményhez fontos, hogy minden kérdésre őszintén válaszolj, hiszen így kaphatsz reális képet az intézmény jelenlegi helyzetéről, ez adhat valós alapot a további teendőkhöz. A kérdőívet az egyik legnagyobb nemzetközi gyermekvédelmi szervezet ajánlásai alapján állítottuk össze.

Az, hogy kitöltötted ezt a kérdőívet, azt mutatja, hogy fontos számodra a gyerekek védelme és biztonsága. Bármilyen eredményt értél is el, bármilyen lépések is állnak most előttetek, különböző formákban és tartalommal a NEMECSEK Program csapata örömmel segít! Ismerd meg az együttműködés lehetőségeit, a közös munka folymatát, és iratkozz fel hírlevelünkre a friss, aktuális hírekért, szakmai anyagokért és eseményekért!

HA SZERETNÉL TÖBBET TUDNI A NEMECSEK PROGRAMRÓL, KATTINTS AZ ALÁBBI KÉPRE!

További tartalmak a témában

ENSZ felmérés

ENSZ felmérés a gyermekjogok érvényesüléséről

Az ENSZ legfrissebb felmérésének célja, hogy feltérképezze a gyermekjogok hazai érvényesülésének helyzetét.

Önkéntes projekt koordinátort keres a Hintalovon Alapítvány

ÖNKÉNTES projekt koordinátort keresünk!

Önkéntes projekt koordinátort keres a Hintalovon Alapítvány. Csatlakozz hozzánk, legyél te is hintalovas!

Űgy tűnik minden hibátlan

Úgy tűnik, minden hibátlan 

A gyerekek is megdolgoznak a sikerért, és lehet, hogy talán elérik céljukat, és elismert művésszé válnak. De nincs az a cél, amiért feláldozhatjuk a gyerekkorukat. Mi, felnőttek felelősek vagyunk értük. Rajtunk múlik, hogy boldog felnőttekké válnak-e.  

hogyan legyünk jobb szülők

(Nem csak) sportoló gyerekek szüleinek

 

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Adományoddal hozzájárulhatsz a Hintalovon folyamatos működéséhez, és fejlődéséhez, így még több gyermeknek tudunk segíteni.
Egyszeri

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mire figyeljünk gólyatábor szervezésekor?

Hogyan lehet olyan gólyatábort és más beavatási szertartást szervezni, amelynek során minden szereplő biztonságban és jól érzi magát?

Rendezvényt szervezel gyerekekkel?

Ha gyerekek is lesznek az eseményen, amit szervezel, akkor ez az anyag neked szól. Mutasd meg, hogy ez egy olyan rendezvény, ahol egy gyerek nem eszköz és nem díszlet!

Gyerekek és a szexualitás

Felvilágosítás – Mikor és mit mondjunk a gyerekeknek a szexualitásról?

Mikor kezdjünk el beszélni a gyerekeknek a szexualitásról? Mikor és milyen információkat, hogyan osszunk meg a gyerekekkel? A felvilágosítás egy folyamat.

Cikkajánló

×
×

Cart