Online is rendíthetetlenül halad előre a Hintalovon Gyerekjogi Követ csapata

követ csapat

Hintalovon

2021.12.14.

2021 őszén ismét megnyílt a csatlakozási lehetőség a Hintalovon Alapítvány Gyermekjogi Követ csapatában. Mivel az Alapítvány fejlődésének kiemelten fontos célja, hogy egyre nagyobb mértékben kapcsolja be a gyerek önkénteseket a munkába, ehhez szükség volt a bővülésre. A 2021. őszén lezajlott interjúk után a négy régi tagunk, Elza, Gergő, Lambi és Magdi mellé hat új Gyerekjogi követ kapcsolódott be a munkánkba: Anna, Eszter, Hanna, Manka, Regi és Réka.

Az immár 10 fős munkacsoport egy rövid, november elejéig tartó személyes időszak után a biztonság érdekében ismét online munkára váltott. Ők is és a munkájukat segítő és koordináló mentorok, Márton Gábor Csaba és Palotay Lilla is komoly kihívásként élték meg, hogy ismét a képernyők elé kényszerült a csapat.

Így indult a közös munka és ismerkedés és az a nyolc projekt, amin részben vagy egészben a Gyermekjogi Követek dolgoznak a 2021-22-es tanévben:

  • ismertebbé és könnyebben érthetővé tegyék a gyerekjogokat kortársaik körében;
  • helyet kapjon a gyerekjogok témája az osztályfőnöki órákon is;
  • segítsék gyerektársaikat abban, hogy mentálisan hogyan védekezhetnek nehéz helyzetekben – legyen szó akár egy felelés frusztráltságáról, vagy a COVID hatásairól;
  • Gyerekbaráttá tegyék a Nemecsek Program által készített Gyermekvédelmi Irányelveket; 
  • Dolgoznak a sport világában történő bántalmazások megelőzésén
  • a közösségi gyerekvédelem aspektusain
  • az elvált szülők gyerekeinek is legyen beleszólásuk a saját életükbe;
  • és hogy a Yelon online oldalon hasznosabb, tartalmasabb legyen a gyerekek számára.

Folyamatosan beszámolunk majd a Követek projektjeinek alakulásáról a honlapon, de a friss infókért érdemes követni a követek saját Instagram-oldalát is: @gyermekjogi_kovetek

Kiemelt kép: canva.com

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Vigyázz magadra!

Vigyázz magadra! – Miért és hogyan vonjuk be a gyerekeket az erőszak elleni védelembe?

Szeretnénk, hogy a gyerekek szólnának, ha bántják őket vagy másokat, lépjenek fel az erőszak ellen. De hogyan érjük ezt el? Ha kíváncsi vagy válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Szempontrendszer

Szempontrendszer – a véleményükért kiálló gyerekek támogatásához

Virrasztást, sztrájkot, petíciót vagy más akciót szerveznek a suliban? Miket fontos átgondolni előtte?  Ha kíváncsi válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Jól válni gyerekkel – Felelős szülők 10 pontja

A válás nehéz, főleg ha gyerek is érintett benne, de hisszük, hogy lehet jól válni! Ebben igyekszünk segíteni a felelős szülők 10 pontjával!

Cikkajánló

×
×

Cart