Gyerekkel karanténban – tanácsok és tippek, PODCAST

Hogyan kérhet segítséget egy gyerek, ha veszélyben érzi magát és hogyan segíthetnek azok, akik a környezetükben bántalmazást, elhanyagolást tapasztalnak?
karanténban gyerekkel

Hintalovon

2020.04.16.

A harmadik EXTRA epizóddal jelentkezik a Magenta Podcast. Ebben a részben azt járjuk körül, hogyan lehet menedzselni az életünket, munkánkat, ha közben egy vagy több gyerek is igényt tart ránk.

Gyerekkel otthon lenni a mostani időszakban bizony nem egyszerű. Hiszen nem csak délután és hétvégén igényli a foglalkozást, hanem reggeltől lefekvésig, de persze a szülőnek mellette dolgoznia is kell, otthonról. Ki, hogyan, hol és mit csinál? Hogyan tudnak ők segíteni a tanácstalanoknak?

Beszélgettünk Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakértővel, a Hintalovon Alapítvány vezetőjével. Elmondta, milyen most gyereknek lenni otthon, hogyan kérhet segítséget egy gyerek, ha veszélyben érzi magát és hogyan segíthetnek azok, akik a környezetükben bántalmazást, elhanyagolást tapasztalnak. Csorba Anitát, az inspirációk.hu blog alkotóját sokan ismerik és követik a közösségi médiában. Most elindította a Kreatív pihenő csoportot a Facebookon, hogy segítsen lefoglalni a gyerekeket otthon.

A digitális világban

A digitális világ kétgyermekes anyabloggere, Urbán-Váradi Alexandra arról mesél, hogyan éli meg ő a hétköznapokat és milyen tanácsai vannak az otthon rekedt családoknak. Végezetül Elek Ányossal, a Veled Kerek és a Bejárat kreatív műhely alapítójával beszélgettünk, hogyan hidalja át az otthon maradás okozta szakadékot egy olyan alkotóműhely, ahol a személyes érintkezésre épülő improvizáció az alapja a mindennapoknak.

Az epizód végén a műsorvezetők megosztanak pár hasznos és érdekes tippet ahhoz, hogy tartalmasan, izgalmasan tölthessük el az időnket otthon. Az epizódot itt is meg lehet hallgatni, valamint a népszerű zenemegosztókon érdemes keresni és követni a Magenta Podcast csatornáját.

Forrás és podcast

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Gyerekek a bontóperkben

Gyerekek a bontóperekben: – Segédanyag a gyerekek tájékoztatásához, felkészítéséhez

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes szakemberként figyelned egy válás kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Mitől lesz gyerekbarát egy anyag?

Mitől lesz egy anyag gyerekbarát?

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes figyelned egy gyerekeknek szóló anyag készítése kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Szülői kommunikáció váláskor – 5 lehetőség a nézeteltérések békés lezárására

A válás nem a gyerek döntése, de érinti őt, ezért fontos, mit tudunk tenni szülőként azért, hogy a lehető legkevésbé sérüljön.

Cikkajánló

×
×

Cart