CLEAR-Rights: Gyerek tanácsadók a hatékonyabb jogi segítségnyújtásért

Új együttműkődés indul: A CLEAR-Rights projekt célja a gyerekek számára nyújtott jogi segítség elősegítése Európában, melyben gyerek tanácsadók is aktívan részt vesznek. A program az Európai Unió Igazságügyi Programjának támogatásával jön létre, a Terre des hommes szervezet budapesti irodájának koordinálásában.

A CLEAR-Rights fő célja a bűncselekménnyel gyanúsított gyerekek ügyvédhez való egyenlő hozzáférésének javítása a minőségi és speciális állami finanszírozású ingyenes és pro bono jogsegélyhez való hozzáférés megerősítésével. A CLEAR-Rights legfontosabb céljai a jogi segítségnyújtás fejlesztése, a jogi segítségnyújtási hálózat létrehozása és a politikai döntéshozók és a szolgáltatók tudatosságának növelése a témával kapcsolatban.

A projekt részeként Gyerek Tanácsadó Testületet hoznak létre Franciaországban, Magyarországon és Romániában. Magyarországon a testület felállítását és működését a Hintalovon Alapítvány koordinálja, jelenleg 11 gyerekkel dolgoznak együtt. A testületek feladata, hogy a támogató anyagokat és útmutatásokat „gyerekbiztossá” tegyék, saját tájékoztató és figyelemfelhívó anyagokat hozzonak létre, tanácsokkal segítsék a képzési anyagok kidolgozását, úgy, hogy mindez a gyerekek és fiatalok számára is érdekes legyen. A testületek feladata a tesztelés is: a projekt tájékoztató anyagait „tesztközönségként” értékelik és a projektpartnereket folyamatos visszajelzéssel látja el.

A gyerekek és fiatalok biztonságos részvételét a Terre des hommes etikai protokollja a Hintalovon Gyermekvédelmi Irányelve garantálja.

Kiemelt kép innen.


 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Vedd észre mások értékeit!- Plakát

Vedd észre mások értékeit – Plakát

Mi a közös a sarkantyús teknősben, a dongóban és az afrikai elefántban? Hogy nind rendelkeznek értékes tulajdonságokkal. Ha kíváncsi vagy állati jó, beszélgetésindító plakátjainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Családi Szerződés

Bejön kopogás nélkül a szobádba? Türelmetlenek vagytok egymással? Zavarjátok egymást tanulás, munka közben? Itt egy kis segítség a békés családi élethez!

Grooming – előzd meg, vedd észre, támogasd jól a gyereked!

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a grooming és hogyan veheted észre, ha gyereked becserkészés áldozata lett, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le az erről szóló kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart