Jelentkezz Gyermekjogi Követnek!

követek

Hintalovon

2021.08.24.

Az Alapítványban azért dolgozunk, hogy jobb legyen a gyerekeknek Magyarországon. Valódi megoldásokat keresünk, ezeket pedig csak a gyerekekkel közösen találhatjuk meg. 14-17 éves vagy? Csatlakozz a Gyermekjogi Követek csapatához!

Kik a Gyermekjogi Követek?

A Gyermekjogi Követek az Alapítvány 14-17 éves önkéntesei, akikkel közösen dolgozunk a gyerekek jogaiért. Kollégák, akik gyerekszemmel segítik az Alapítvány felnőtt munkatársait. Egy motivált csapat, akinek kiemelt célja, hogy a gyerekek véleményét jobban figyelembe vegyék. A program eredményeiről, a követek munkájáról itt tudhatsz meg többet. Jelentkezz itt most, de legkésőbb 2021. szeptember 21-ig!

Mit fogsz csinálni?

Az alapítvány fiatal kollégája lehetsz. 

  • Részt vehetsz szakmai egyeztetéseken, kampányok szervezésében, kutatásokban
  • Képviselheted a gyerekek érdekeit, jogait vagy nézőpontját szakmai eseményeken és képzéseken
  • Írhatsz cikkeket, készíthetsz videókat, kiadványokat
  • Részt vehetsz a kommunikációban az Alapítvány oldalain, illetve a sajtóban
  • Dolgozhatsz nemzetközi projekteken
  • Kikérjük a véleményed arról, amin dolgozunk
  • Annak is örülünk, ha a társaid tapasztalatait is megosztod velünk

Mikor, hol?

2022. júniusig kéthetente pénteken találkozunk budapesti irodánkban, 16-18 óráig. Ekkor a teljes csapat együtt van, de máskor szűkebb körben dolgozunk egy-egy projekten, a munka egy része pedig online, otthonról zajlik. Így a programban való részvétel átlagosan heti 4 óra elfoglaltságot jelent. A találkozók helyszíne: 1066 Budapest, Nyugati tér 1-3. Appy közösségi tér, Hintalovon iroda

Miért érdemes jelentkezned?

Hatással lehetsz másokra. Az alapítványon keresztül sok gyerekhez és felnőtthöz eljut az, ami fontos neked és a társaidnak. Kiállhatsz a gyerekekért, és alakíthatod azt, miként gondolkodnak a felnőttek a gyerekekről, vagy milyen információkhoz jutnak a gyerekek az őket érintő kérdésekről és a jogaikról.

Valódi szereped lesz. Az alapítvány fiatal kollégája lehetsz. A projektekben az előkészítéstől kezdve a megvalósításig részt vehetsz, és a saját kezdeményezéseknek is teret adunk. 

Számít a véleményed. Kíváncsiak vagyunk rád, számítunk a tudásodra, tapasztalataidra. Olyan programokat szeretnénk csinálni, ami valóban segíti a gyerekeket, ezért fontos, hogy a gyerekek nézőpontját is figyelembe vegyük.

Szuper a csapat. Egy lendületes, gondolkodó csapattal dolgozhatsz több fiatallal, ahol tiszteljük egymás véleményét, és mindenki fontos. Nálunk a felnőtt szakemberek és diákok, fiatalok közösen dolgoznak.

Önmagad lehetsz. Mindenki azzal járul hozzá a program céljaihoz, ami a legközelebb áll hozzá. Biztos lehetsz abban, hogy olyan alapelvek mentén folyik a munka (link), ami mentén mindenki a legtöbbet hozhatja ki magából.

Tanulhatsz, fejlődhetsz. Mélyebben megismerheted a jogaidat, vitázhatsz társadalmi kérdésekről, gyakorolhatod a hatékony érvelést és a nyilvános beszédet. Fejlődhetsz abban, milyen csapatban dolgozni, hatékonyan együttműködni, és kipróbálhatod magad olyanban is, amit még nem mertél!

Jól jöhet a jövőben. Elszámolhatod közösségi szolgálatnak, és erősíti az önéletrajzodat, hogy önkénteskedtél, és van valódi munkatapasztalatod.

Hogyan tudsz jelentkezni?

  1. Töltsd ki ezt a kérdőívet minél hamarabb, de legkésőbb 2021. szeptember 21-ig. Egy héten belül visszajelzünk, és ha kiválasztunk:
  2. Szeptemberben várunk egy személyes beszélgetésre budapesti irodánkba. Ha megvan az összhang:
  3. Meghívunk egy workshopra budapesti irodánkba. Ekkor beleláthatsz, min és hogyan dolgozunk, és megismerkedhetsz a csapattal. Ezt követően választjuk ki a Gyermekjogi Követeket.

Kérdésed van?

Keresd Palotay Lillát a lilla.palotay@hintalovon.hu címen! Tudj meg többet az alapítványról a www.hintalovon.hu oldalon.

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Gyerekjogok az orvosnál – Plakát

Milyen jogai vannak a gyerekeknek, kamaszoknak az orvosnál? Milyen tájékoztatási kötelezettsége van az orvosnak a szülők felé?

mi értelme az online kérdőíveknek

Van értelme kitöltenem? Kérdőíves konzultációkról gyerekeknek

Mire jó egy online kérdőív? Tényleg számít, mit gondolnak a gyerekek? Honnan tudhatjuk, hogy nem élnek vissza vele?

Mitől lesz gyerekbarát egy anyag?

Mitől lesz egy anyag gyerekbarát?

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes figyelned egy gyerekeknek szóló anyag készítése kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart