Online biztonság gyerekeknek a határmenti térségben

Hintalovon

 Hogyan lehetnek a gyerekek biztonságban az online térben? Mit érdemes tudni a gyerekjogokról? Hogyan segíthetik a szülők a gyerekek online biztonságát és mit tehetnek a pedagógusok azért, hogy a gyerekek nagyobb biztonságban legyenek? A Futureg és a Hintalovon Alapítvány közös munkája 2021 januárjában indult el annak érdekében, hogy információs anyagokkal segítse a szülőket, gyerekeket az online biztonsághoz.

A 2021. márciusában indult KIDSAFEDU projekt célja, hogy támogatást nyújtson a szlovák-magyar határmenti régió nyugati határtérségében. A projektben oktatási intézményeknek, szakembereknek és szülőknek egyaránt segítséget nyújtunk abban, hogyan támogatni a gyerekeket a biztonságosabb online jelenlétükben. A projektben partnerünk a FutuReg. 2015-ben alapult FutuReg fő küldetése a kulturális és társadalmi értékek fejlődésének elősegítése a Csallóközben, a gyermekek jogainak, az egészséges és boldog gyermekkor tudatosságának növelése, valamint a tudomány, az oktatás és a képzés támogatására összpontosít. 

Az együttműködés során tréningeket tartottunk gyermekvédelemben dolgozó szakembereknek, online beszélgető estet szerveztünk közösségi média felületeinken.

Az online biztonság témájában készült videós tartalmak bárki számára elérhetőek a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány Youtube csatornáján.

Alapítványunk az online biztonságról szóló kis videók mellett különböző szakmai anyagokat is készített, többek között gyakori kérdéseket – gyerekeknek, pedagógusoknak szülőknek:

és esettanulmányokat:

Továbbá az SKHU / WETA / 1901 / 4.1 / 317. projekt keretében elkészült egy helyzetértékelés és egy kutatás arról, hogy mit gondolnak a gyerekek az online biztonságról.

A SKHU / WETA / 1901 / 4.1 / 317. projekt előírásainak megfelelően a projektben közreműködő kollégáinkkal kötött szerződést közzétesszük:

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány és a Futureg Polgári Társulás által készült anyagok az SKHU / WETA / 1901 / 4.1 / 317. projektben készültek, amely az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg. (Részletes információ a programról a www.skhu.eu valamint az www.rdvegtc-spf.eu oldalon érhető el).

http://rdvegtc-spf.eu, https://www.skhu.eu , https://ec.europa.eu/regional_policy/hu/funding/erdf/

Az aloldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

További tartalmak a témában

Nincs kapcsolódó tartalom.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Bugyiszabályok

Bugyiszabályok ovisoknak – Európa legnépszerűbb szexuális erőszak megelőző programja

Ismerd meg az óvodásoknak szóló szexuális erőszak megelőző kiadványt,a bugyiszabályokat!

Médiaszereplés alapelvei gyerekeknek

Hogyan bánhat a gyerekkel egy riporter? Mire érdemes figyelni, ha gyereked médiaszereplésre készül? Töltsd le gyerekeknek szóló anyagunkat!

Az integrált gyermekvédelmi rendszer 10 alapelve

Ismerd meg az EU által kidolgozott integrált gyermkvédelmi rendszer 10 alapelvét, melyek mentén a Hintalovon Alapítvány is működik!

Cikkajánló

×
×

Cart