„Tizenévesen arról ábrándoztam, bárcsak láthatatlanná tudnék válni” – Tranker Kata képzőművész

Karácsony, rajzfilmek, láthatatlanság – Tranker Kata válaszaival folytatódik a Hintalovon Összművészeti Projekt (HÖP) alkotóit bemutató sorozatunk.

Hintalovon

2024.09.11.

Melyik napodat, emlékedet élnéd újra a gyerekkorodból?

Talán valamelyik karácsonyt alsós koromból. Szerencsére elég jó gyerekkorom volt, rengeteg szép emlékem van, de a karácsonyok voltak a legjobbak. Az egyik az, amikor 3. vagy 4. osztályos koromban és szerepeltem az éjféli mise utáni betlehemes játékban a falunk templomában. Angyalka voltam, és ettől az egész ünnep még különlegesebb volt.

Gyerekként mi szerettél volna lenni, ha nagy leszel? 

Rajzolni már óvodás koromban is imádtam rajzolni és rajongtam a rajzfilmekért. Az volt a fejemben, hogy majd nagyként én rajzolom a meséket. De az állatokat is nagyon szerettem, főleg a kutyákat, úgyhogy sokáig azt hittem, majd velük fogok foglalkozni.

Ha lehetne egy szuperképességed, mit választanál?

Tizenévesen mindig arról ábrándoztam, bárcsak láthatatlanná tudnék válni, amikor csak akarok. Ez a vágyam még huszonévesen is egész gyakran előjött. Most már mást választanék, mondjuk azt, hogy megállíthassam az időt és kialudjam magam.

Milyen számodra egy tökéletes hétvége?

Lassú és nyugis. Kisebb kirándulásokra megyünk a férjemmel és a két lányunkkal, esetleg találkozunk a barátainkkal, a szabadban iszunk, eszünk, a gyerekek futkároznak, játszunk és beszélgetünk. Ennyi.

Ha egy napra gyerek lehetnél megint, mit élveznél benne a legjobban? 

Ha úgy lehetnék megint gyerek, hogy visszamegyek az időben, akkor a nagyszüleimmel nagyon jó lenne megint együtt lenni. A házuk és a kertjük egy külön kis világ volt, ahol rengeteg időt töltöttem. Nagyapám folyton viccelődött velem, kártyáztunk és barkácsoltunk, nagyanyámat meg sokat meséltettem a régi dolgokról, mi hogy volt a faluban és a családban, közben bámultam a szomszéd tyúkjait, jó volt. 

A Hintalovon Alapítvány Mindenki volt gyerek című kiállítása szeptember 25-től október 19-ig lesz látható a Kastner Kommunity közösségi térben.

Az esemény részleteit ITT találod.

A 2024-es projekt alkotói: Ember Sári, Fábián Erika, Góg Angéla, Herbert Anikó, Merényi Dávid, Metzing Eszter, Simon Márton, Tranker Kata, Varga Marietta, Vető Orsolya Lia

További tartalmak a témában

Időtlenség, köves kávé és időutazás – a Hintalovon Összművészeti Projekt (HÖP) alkotóival készült interjúsorozatunkban Fábián Erika képzőművész válaszait olvashatjátok. 
Balaton-part, játszóterezések, szabadságélmény – a Hintalovon Összművészeti Projekt (HÖP) művészeit kérdeztük arról, nekik mi mindent jelentett a gyerekkor. Ezúttal Varga Mariettát.
Kincskeresés, hintaágy, lelassulás – Vető Orsolya Lia, a Hintalovon Összművészeti Projekt (HÖP) alkotója mesélt legkedvesebb gyerekkori élményeiről.
Pitypangos fagyi, Xéna, a harcos hercegnő és pörgős szoknya – Herbert Anikó gyerekkori emlékei és tervei a Hintalovon Összművészeti Projekt (HÖP) alkotóit bemutató interjúsorozatunkban.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Kapcsolattartás 1×1

Konfliktusos válás esetén a kapcsolattartás visszaélésekre ad lehetőséget a szülőknek. Ez az anyag abban segít, hogy a gyerek kapcsolattartáshoz fűződő érdekét jobban értsék a felnőttek.

Családi Szerződés

Bejön kopogás nélkül a szobádba? Türelmetlenek vagytok egymással? Zavarjátok egymást tanulás, munka közben? Itt egy kis segítség a békés családi élethez!

Gyerekek a bontóperkben

Gyerekek a bontóperekben: – Segédanyag a gyerekek tájékoztatásához, felkészítéséhez

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes szakemberként figyelned egy válás kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart