Emlékek vacsorája – Mindenki volt gyerek – 2024.10.02.

Támogasd a Hintalovon Alapítvány munkáját és vegyél részt Góg Angéla Emlékek vacsoráján!

15 készleten

Leírás

Ha három ízben, ételben kellene elmesélned gyerekkorodat, te miket mondanál? 

Tejbegríz kakaóporral, paradicsomleves betűtésztával? Házi meggyszörp, mákos tészta, kakasos nyalóka?

Vajon van olyan sütemény, ami képes felidézni a régi nyarakat, olyan fogás, amitől megelevenednek a családi ebédek? Góg Angéla Emlékek vacsorája című estünkön erre teszünk kísérletet. A Hintalovon Összművészeti Projekt Mindenki volt gyerek című kiállításának részeként megvalósuló vacsorán ételek és ízek segítségével idézzük fel saját emlékeinket. A menüsor meglepetés, a fogásokat a projektben résztvevő művészek személyes történetei inspirálták.

A vacsorán való részvételi díja 25 000 Ft, amivel az Alapítvány munkáját támogatod.

Maximális létszám: 18 fő

Góg Angéla DLA, food designer fő kutatási területe az étkezés és emlékezés kapcsolata. Az elmúlt tíz évben projektjei során több száz személyes történetet és emléket gyűjtött, melyek során kiismerte a gyermekkori íz-emlékeinket. Az emlékek cukrászdája, A vasárnapi ebéd, A jövő emlékei és doktori munkája a Jövő asztala mind az ételek által őrzött ízeinket vizsgálta.

A Hintalovon Összművészeti Projektről:

Mindenki volt gyerek. Mindenkinek volt egyszer egy olyan világa, amiben nem létezett lehetetlen, a valóság csak egy alternatíva volt a sok közül, mert minden csoda és varázslat működött. 

A Hintalovon Összművészeti Projekt (HÖP) művészei ezeket a gyerekkori, akár már elfeledettnek hitt emlékeket hívják játékba, és reméljük, téged is.- mindezt egy kiállítás, és számos hozzá kapcsolódó program keretében. Mert ahhoz, hogy pontosan tudd, miért fontos odafigyelni a gyerekek szükségleteire és miért kell védeni a jogaikat, sokszor elég csak arra a gyerekre gondolnod, aki te voltál egykor. A közös gondolkodásból születő új alkotások egy kiállítás és a hozzá kapcsolódó programsorozat keretében az ősz folyamán mutatkoznak be a nagyközönség előtt.

A 2024-es projekt alkotói: Ember Sára, Fábián Erika, Góg Angéla, Herbert Anikó, Merényi Dávid, Metzing Eszter, Simon Márton, Tranker Kata, Varga Marietta, Vető Orsolya Lia

A kiállítás kurátora: Etentuk Inemesit

További termékeink

Mégis szorít magához… – beszélgetés Beton.Hofival – 2024.10.16.

Támogasd a Hintalovon Alapítvány munkáját és vegyél részt a Mégis szorít magához... - beszélgetés Beton.Hofival eseményünkön!

Vissza a gyerekkorba – jóga óra – Mindenki volt gyerek – 2024.10.19.

Támogasd a Hintalovon Alapítvány munkáját és vegyél részt Vissza a gyerekkorba a jóga segítségével eseményünkön!

Ölelésben elaludni – felolvasószínház – Mindenki volt gyerek – 2024.10.09.

Támogasd a Hintalovon Alapítvány munkáját és vegyél részt Ölelésben elaludni felolvasóestjén!