„Csak létezel és tanulsz” – Merényi Dávid képzőművész

Róma, vadon, örökbéke – a Hintalovon Összművészeti Projekt (HÖP) alkotóit bemutató sorozatunk Merényi Dávid válaszaival folytatódik.

Melyik napodat, emlékedet élnéd újra a gyerekkorodból?

Emlékszem az első iskolás napomra Rómában. Nem tudtam még olaszul beszélni, így nem értettem, amit a gyerekek és a tanárok mondanak. Hosszan sírtam, ezért megengedték, hogy a bátyám lejöjjön megvigasztalni. Azért maradt meg ennyire, mert nem tudtam, hogy hamar jobb lesz a helyzet és féltem, örökre képtelen leszek kommunikálni. 

Gyerekként mi szerettél volna lenni, ha nagy leszel? 

Óvodásként kijelentettem, hogy a király főnöke szeretnék lenni, de azt már nem tudom, miért is. Később viszont focista vagy tudós szerettem volna lenni.

Ha lehetne egy szuperképességed, mit választanál?

Ha egy szuperképességem lenne, kibékíteném azokat, akik összevesztek, és akkor sose lenne feszkó, pláne háborúk. De nagyon szívesen lennék alakváltó is.

Milyen számodra egy tökéletes hétvége?

A tökéletes hétvége biztosan valami kalandos kirándulással telne, aztán sátrazás a párommal a vadregényes tájban. Ahol nem tudni pontosan, milyen állatok neszeit, zörejeit hallani, és ettől az izgalomtól eleinte nehezebb elaludni. Reggel pedig csodálatos élmény lenne egy sziklán figyelni a hajnali fényeket a friss levegőben.

Ha egy napra gyerek lehetnél megint, mit élveznél benne a legjobban?

A játékot és a felfedezést, hogy nincs semmi más feladatod, szerintem ennek örülnék a leginkább. Hogy nem kell az anyagi dolgokon feszülni, gondtalanul folytathatod a megfigyeléseidet. Nincs is feltétlenül célod, csak létezel és tanulsz.

A Hintalovon Alapítvány Mindenki volt gyerek című kiállítása szeptember 25-től október 19-ig lesz látható a Kastner Kommunity közösségi térben.

Az esemény részleteit ITT találod.

A 2024-es projekt alkotói: Ember Sári, Fábián Erika, Góg Angéla, Herbert Anikó, Merényi Dávid, Metzing Eszter, Simon Márton, Tranker Kata, Varga Marietta, Vető Orsolya Lia

További tartalmak a témában

Hívd 13620-as adományvonalunkat 2022. május 31-ig és segítsünk együtt az Ukrajnából menekült gyerekeknek!
Mi jelent a rendszeres adományozás? És miért olyan fontos ez az olyan civil szervezeteknek, mint amilyenek mi is vagyunk?
Támogasd a munkánkat egy telefonhívással vagy SMS-el: Ha felhívod a 13620 adományvonalunkat, vagy küldesz egy smst, akkor 500 forinttal járulsz hozzá a céljainkhoz!
Szöszgyűjtemény, őrült tudós, tánc – Metzing Eszter mesélt gyerekkori emlékeiről és terveiról a Hintalovon Összművészeti Projekt (HÖP) művészeit bemutató interjúsorozatban.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Online biztonság az otthontanulásban

Hogyan lehet a diák, a tanár és a szülők online biztonságát az iskolai távoktatás idején is megtartani? Online biztonság, digitális oktatás lehetőségei, olvass bele!

A sportszülőség 6 fontos témája, amit érdemes átgondolni – 6 napos e-mail-kurzus

Tarts velünk 6 napos e-mail-kurzusunkon, amelynek célja, hogy sorra vegyük a sportolással, a sportoló gyerekekkel kapcsolatban felmerülő legfontosabb témákat, valamint igyekszünk a legégetőbb kérdésekre és problémákra választ találni. Válassz az alábbi adományösszegek közül és kezdd el még ma e-mail-kurzusnkat!

Jé, ezt nem is tudtam…- Menstruációról gyerekeknek

Mindent a menstruációról. Gyerekeknek szóló kiadványunkban összeszedtük a menstruációval kapcsolatos legfontosabb információkat! Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart