„Ha egy napra gyerek lehetnék megint, mindent élveznék benne” – Herbert Anikó képzőművész

Pitypangos fagyi, Xéna, a harcos hercegnő és pörgős szoknya - Herbert Anikó gyerekkori emlékei és tervei a Hintalovon Összművészeti Projekt (HÖP) alkotóit bemutató interjúsorozatunkban.

Hintalovon

2024.08.30.

Melyik napodat, emlékedet élnéd újra a gyerekkorodból?

A szuper fókuszált és elmélyült fagyikészítés a homokozóban. Volt pitypangos, köves és egyéb természetes ízvilágú, saját készítésű kollekcióm. Talán azért maradt meg ennyire, mert sokszor azon kapom magam, hogy még mindig lényegében ezt csinálom, és ez roppant elégedettséggel tölt el.

Gyerekként mi szerettél volna lenni, ha nagy leszel?

Egyrészt Xéna, a harcos hercegnő szerettem volna lenni, másrészt régészként kutatni. Nem valósult meg egyik sem, de végül a képzőművészeti metódusomba a régészeti vágy miatt a fragmentumok világa is bekerült, és számos kultúra hitvilágából, mondáiból regéiből merítek.

Ha lehetne egy szuperképességed, mit választanál?

Az ökoszisztémát visszaállítanám a természetes egyensúlyába, hogy mások is rácsodálkozhassanak és óvják a jelenleg egyre törékenyebb világunkat.

Milyen számodra egy tökéletes hétvége?

Szinte minden hétvégém „tökéletes” valahogyan, de ha harmóniában tudok jelen lenni, és a szeretteim vesznek körül, az extrán boldoggá tesz.

Ha egy napra gyerek lehetnél megint, mit élveznél benne a legjobban?

Mindent élveznék benne, önfeledten öltöznék át újfent napi ötször különböző ruhákba és mutatnám meg a szomszédoknak, és nem zavarna, ha nem értenék, hogy pontosan miért ezeket a darabokat válogattam össze. Ha jönne a tavasz előkapnám a pörgős szoknyám, biciklire pattannék pajtásaimmal, és csak zúgna a szél a fülünkbe.

A Hintalovon Alapítvány Mindenki volt gyerek című kiállítása szeptember 25-től október 19-ig lesz látható a Kastner Kommunity közösségi térben.

Az esemény részleteit ITT találod.

A 2024-es projekt alkotói: Ember Sári, Fábián Erika, Góg Angéla, Herbert Anikó, Merényi Dávid, Metzing Eszter, Simon Márton, Tranker Kata, Varga Marietta, Vető Orsolya Lia

További tartalmak a témában

Mi mindennap azért dolgozunk, hogy jobb hely legyen ma Magyarország a gyerekek számára. Most is, ma is, holnap is. De ehhez most Rád is szükségünk van! Tarts velünk, és legyél te is a Hintalovon rendszeres adományozója!
Mindenki volt gyerek. Mindenkinek volt egyszer egy olyan világa, amiben nem létezett lehetetlen, a valóság csak egy alternatíva volt a sok közül, mert minden csoda és varázslat működött. Hintalovon Összművészeti Projekt (HÖP) keretében készült alkotások ezt az élményt hívják játékba, de kíváncsiak voltunk arra is, hogy projekt művészei számára mi mindent jelent még a gyerekkor.
Mert mi igen. Ilyenkor legszívesebben odaszaladnánk hozzá és elmondanánk, hogy mennyire sokat jelent ez nekünk. Szerezd be legújabb pólónkat és legyél te is Hintalovas!
Nézd meg az éniseztérzem x Hintalovon kollekcióját és szerezd be még ma valamelyik darabját! Köszönjük, hogy magaddal viszed üzeneteinket!

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Kapcsolattartás 1×1

Konfliktusos válás esetén a kapcsolattartás visszaélésekre ad lehetőséget a szülőknek. Ez az anyag abban segít, hogy a gyerek kapcsolattartáshoz fűződő érdekét jobban értsék a felnőttek.

Grooming – előzd meg, vedd észre, támogasd jól a gyereked!

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a grooming és hogyan veheted észre, ha gyereked becserkészés áldozata lett, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le az erről szóló kiadványunkat!

Ajánlások újságíróknak: interjúkészítés gyerekekkel

Hogyan lehet felelősen interjút készíteni gyerekjogi szempontból a gyerekekkel. A média munkatársainak szóló anyagunkban 14 pontban foglaljuk össze, töltsd le ajánlásunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart