Kortárs bántalmazás az iskolában 1. rész

Mit tehetünk pedagógusként és szülőként az iskolai kortárs bántalmazás ellen? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma képzésünkre!

Dátum

Bármikor elvégezhető

Időtartam

2 óra, egyéni ütemben végezhető

Kinek ajánljuk?

szülőknek, felelős felnőtteknek és pedagógusoknak

Típus

online

Elérhetőség

Támogatási összeg

5 500 Ft

Tematika

  • Hol kezdődik az iskolai kortárs bántalmazás és mi a különbség a konfliktus és bántalmazás között?
  • Mit jelent a kortárs bántalmazás az iskolában, és miért fontos róla a gyerekekkel is beszélni?
  • Milyen főbb fajtái, jelei vannak?
  • Mi az, amit tanárként már holnap megtehetsz, hogy megelőzd a kortársak közötti bántalmazást?
  • Miért nem szól az áldozat, és felnőttként mit tehetünk, hogy a gyerekek merjenek a felnőttekhez fordulni?
  • Milyen okok állhatnak a bántalmazás hátterében?

Leírás

A pedagógusok sokszor érezhetik magukat eszköztelennek és tehetetlennek mind iskolai/óvodai időben és térben történő, mind pedig a gyerekek között intézményen kívül történő erőszak és bántalmazás esetek kapcsán. Ez érthető, hiszen a pedagógusképzésben nem helyeződik kellő hangsúly erre a témára, és a pedagógia módszertana sok szempontból nem, vagy csak nehezen alkalmazható.  Az egyik oldalon ott a pedagógus, akinek reagálnia kellene (hiszen ő van jelen, amikor a bántalmazás történik, vagy ő értesül róla először), a másik oldalon pedig ők maguk is kiszolgáltatottak és sérülékenyek. A hatályos jogszabályok felelőssé teszik a pedagógusokat a gyerekek biztonságáért és jóllétéért, azonban az nincs sem jól szabályozva, sem jól kommunikálva, hogy ennek a felelősségnek hogyan tehetnek eleget. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jelen továbbképzése ezen szeretne segíteni. Hiszünk abban, hogy nem természetes ez az állapot, és nem szükségszerű, hogy a pedagógusok tehetetlennek vagy kiszolgáltatottnak érezzék magukat, ha gyerekbántalmazásról van szó.

A képzés teljes egészében online, e-learning formában valósul meg. A résztvevő saját ütemben haladva, időlimit nélkül végezheti el a képzést. A képzés elvégzésének feltétele a képzés teljes egészének teljesítése, valamint a köztes ellenőrző feladatok illetve a két záró esettanulmány megoldása.

A képzést adományért cserébe tudod teljesíteni. Minden képzésnél megadtunk egy minimális támogatási összeget, de ha szeretnéd, nagyobb összeggel is támogathatod munkánkat. A képzéshez a ‘Jelentkezem’ gombra kattintva tudsz hozzáférni.

Ez a képzés a Procter & Gamble Magyarország megbízásából készült.

Kapcsolódó tartalmaink

Következő események

Szexedukáció a gyakorlatban: Módszertani tréning a szakellátásban dolgozóknak 2. rész – akkreditált személyes továbbképzés

Minden gyereknek joga van a biztonsághoz, a szexuális visszaélésektől való védelemhez - bármilyen speciális is a helyzete. Jelentkezz módszertani képzésünkre, és ismerd meg azokat a konkrét eszközöket, melyek szakemberként segíthetnek Téged a gyerekekkel szembeni szexuális visszaélések megelőzésében!

25 000 Ft

Gyerekjogok és a válás – akkreditált e-learning képzés

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gyakorlatorientált szakmai képzést hirdet gyerekeket érintő ügyekkel foglalkozó ügyvédeknek. Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!  

19 000 Ft

Gyerekek online biztonsága és védelme – akkreditált e-learning képzés

Milyen jogai vannak a gyerekeknek a digitális világban? Hogyan tudhatjuk őket online is biztonságban? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!

15 000 Ft