Veled vagyunk

Mi minden nap azért dolgozunk, hogy minden gyerek jól és biztonságban érezhesse magát.

Mind voltunk gyerekek

Életünk első 18 éve nagyon fontos, ezért a gyerekjogok azt biztosítják, hogy ez az időszak a lehető legjobb lehessen. Törvények írják elő, mihez van joga egy gyereknek, de igazából a gyerekjogokat soha nem jogszabályokkal fogják végrehajtani. Hanem olyan felnőttekkel, akik tenni akarnak azért, hogy ez a világ jobb hely legyen. Akik figyelnek a gyerekekre és törődnek velük. Akik pontosan értik, hogy milyen felelősséget tesz ránk az a tény, hogy a gyerekkor egyszeri és megismételhetetlen. 
Mi értük, és velük dolgozunk. 

Munkatársaink

Balogh Karolina

Kutatási szakértő

Botos Viktória

Gyerekrészvétel munkatárs

Viki még gyerekként csatlakozott az alapítványhoz, Kiskorú Kollégaként. Ezután a gyerekrészvétel csapat mentora lett, most már pedig koordinátorként segíti a munkánkat. A Kiskorú Kollégák bevonásáért és mentorálásáért felelős, hiszen ha valaki, Ő pontosan tudja milyen gyerekként velünk dolgozni. Célja, hogy biztosra menjen az alapítványon belül, hogy ne csak beszéljünk a gyerekekről, hanem ismerjük meg és építsük is be a véleményüket a munkánkba.

Buday-Palotay Lilla

Gyerekrészvétel programkoordinátor

Lilla az alapítvány oszlopos tagja, Annával, Szofival, Vikivel (és természetesen a Kiskorú Kollégákkal és az önkénteseikkel) ők alkotják a Gyerekrészvétel Program szuper csapatát. 1000%-ban hisz abban, hogy a gyerekeket be kell vonni a róluk szóló döntésekbe és ezért a célért dolgozik óriási kreativitással és elhivatottsággal nap mint nap. Nevével gyakran találkozhattok az angol nyelvű honlapunk cikkeiben is, de sok magyar nyelvű anyagot is neki köszönhetünk.

dr. Bárdossy-Sánta Nóra

Szakmai vezető

Nóri eszméletlen fontos szerepet tölt be az alapítványban – egyszerre szakmai vezető és jogász. Már a kezdetektől erősíti a csapatot, még végzős korában csatlakozott a Hintalovonhoz 2016-ban. Segíti a hozzánk forduló szülőket, szakembereket és gyerekeket gyerekjogi kérdéseikben való tanácsadással. Emellett előadásokat, tréningeket is tart, valamint a sajtó munkatársaival is sokat beszélget arról, miért fontos az, hogy minden gyerek az ő életkorának és egyéni szükségleteinek megfelelő támogatást kapja.

dr. Gyurkó Szilvi

Gyermekjogi tanácsadó

Szilvit valószínűleg senkinek sem kell bemutatni – ő a Hintalovon alapítója, aki a mai napig szerves része a működésünknek és a csapatnak. Az alapítványban tanácsadóként dolgozik, ami azt jelenti, hogy kisebb projekteket visz, indít útjára, illetve együtt gondolkozik a többiekkel. Konkrét ügyekben ma már nem vállal szerepet, de még mindig tart előadást, tréninget, képzést.

dr. Rácz Dominika

Jogász

Midi a gyermekjogi tanácsadással foglalkozik, valamint az egyes programokhoz kapcsolódó jogi feladatok ellátását segíti. A többiekhez hasonlóan erősen hisz abban, hogy ha minél többen úgy figyelnek a gyerekekre, ahogy azt ők igénylik, akkor boldogabb gyerekekké, majd kiegyensúlyozott felnőttekké válhatnak. A jogászkodás mellett tehetséges fényképész is, aki mindig szívesen készít és küld nekünk képeket, amiket aztán a közösségi médiában vagy a honlapunkon fel tudunk használni.

Glatz Anna

Gyerekrészvétel munkatárs

Anna fél évig Németországból segítette az alapítvány munkáját önkéntesként, majd hazatérte után csatlakozott a Gyermekjogi Központunkhoz és a Gyerekrészvétel Programhoz koordinátorként. Nemzetközi tanulmányok szakon végzett, jelenleg pedig jogásznak tanul, így tudása és tapasztalata nélkül nem lenne igazi a csapatunk.

Gulyás-Balázs Zsófia

Adományszervezési vezető

Habár Zsófi hivatalosan adományszervezéssel foglalkozik, nélküle egyszerűen a kommunikációs csapat is elképzelhetetlen lenne. Eszméletlenül szerteágazó a feladatköre, szinte nincs olyan dolog, amihez ne értene: hírleveleket ír, videókat készít, honlapot menedzsel, de leginkább azon gondolkodik és azért tesz, hogyan lehetne még több támogatója az alapítványnak.

Merényi Dóri

Gyermekjogi munkatárs

Dóri 2022 novemberében csatlakozott hozzánk önkéntesként. Ma már a csapatunk oszlopos tagja Gyerekjogi munkatársként. Az alapítvány oktatási programjáért felel, ahol nem csak online és személyes képzéseket szervez, de mint előadó is jelen van. A Hintalovon Akadémia megvalósítója és ott segít, ahol csak tud. Hiszen célja, hogy minél több szakember ismerje a gyerekjogokat és gyakorlatban is tudja alkalmazni azokat. Diplomáciai végzettsége és emberi jogi képzettsége, amit Hollandiában tanult lehetővé teszi, hogy az akadémián felül a nemzetközi együttműködésekbe is csatlakozzon.

Rácz Era

Irodavezető

Era kicsit olyan, mintha az alapítvány anyukája lenne – csendben, gyorsan, hatékonyan és mosolyogva intéz el egy rakás dolgot, amivel rendkívül megkönnyíti mindenki munkáját. Számlákat és szerződéseket kezel, összekészíti és postázza az adományboltos rendeléseket, pénzügyi el- és beszámolásokat készít, könyvelővel, pro bono irodákkal, támogatókkal és kuratóriumi tagokkal tartja a kapcsolatot, hozzá fut be a központi e-mail címünk, szépen és rendben tartja az irodát, valamint a legfinomabb mákos sütit süti.

Rohrböck Kinga

Ügyvezető igazgató

Kinga az alapítványban egy nélkülözhetetlen pozíciót tölt be: ő az ügyvezető igazgatónk. A csapathoz való csatlakozása óta megállíthatatlan; az alapítvány jólétének és sikerességének érdekében folyamatosan tervez, ötletel, optimalizál, stratégiát határoz- és valósít meg, ráadásul az adománygyűjtésből is kiveszi a részét.

Rosta Judit

Közösségi média menedzser

Judit még önkéntesként csatlakozott hozzánk, majd közösségi média managerként lett a csapat tagja. Így nem meglepő módon az ő legfőbb feladatai közé tartozik profiljaink koordinálása Facebookon és Instagramon: posztol, időzít, kampányokat rak össze, bejegyzéseket, sőt néha még cikkeket is ír és képeket szerkeszt.

Sall Zsófia

Gyerekrészvétel munkatárs

Szofi szintén önkéntesként csatlakozott hozzánk először, 2023 őszétől viszont már a Kiskorú Kollégák egyik koordinátoraként tesz azért nap, mint nap, hogy a gyerekek részvétele a munkánk minden területen érvényesüljön. Nagyon nem szeret unatkozni, a munka mellett jelenleg a doktori kutatását csinálja, ahol a gyermekrészvétel és a demokrácia kapcsolatát kutatja.

Stáhly Kata

NEMECSEK Program - szakmai vezető

Kata a NEMECSEK Programunk egyik vezetőjeként nap mint nap tesz azért, hogy a gyerekek és az őket körülvevő közösségek biztonságban érezhessék magukat. Persze Kata nemcsak a NEMECSEK-hez fűződő feladatokban vesz részt, szakértelme, megfigyelései és ötletei átszövik az alapítvány teljes működését. Öt éve csatlakozott az Alapítványhoz, főleg előadásokat, képzéseket tart, cikket, posztot ír, valamint gyerekvédelmi ügyekben vesz részt pszichológusként.

Szeder Kata

Kommunikációs munkatárs

Kata olyan szuper programok és együttműködések kommunikációjáért felel, mint például a Hintalovon Akadémia, az Összművészeti projekt, valamint a Bethadine-nal közös együttműködésünk. Minden közös gondolkodásunknak ő az egyik lelke, kreatív és egyedi gondolataival folyamatosan inspirál minket, ráadásul tapasztalata és a szaktudása nélkül nem tudna létezni a Hintalovon Podcast sem. Ha pedig ez még nem lenne elég, azt is meg kell említenünk, hogy Katának minden alkalomra van egy csodálatos könyv ajánlása.

Vásárhelyi-Kiss Barbara

Kommunikációs- és projektvezető

Bari az a munkatársunk, akit régen biztosan polihisztornak neveztek volna. Ő az, akinek szinte minden kampányhoz és éppen folyamatban lévő ügyhöz „köze van”. Mindent megold, mindent lebonyolít és kitalál. Projektmenedzsel, kommunikációs terveket kovácsol, brainstormingol, tervez, szervez, posztol, sajtóközleményt ír, fotózik és mindeközben igyekszik minél többet mosolyogni.

Vaskuti Gergely

NEMECSEK Program - szakmai vezető

Gergő a NEMECSEK másik programvezetője – Katával és Barival alkotnak csodás csapatot. Legfőképpen előadásokkal, tréningekkel, közös gondolkodással segít abban a közösségeknek, például iskoláknak, sportkluboknak, gyermekotthonoknak, hogy minél jobb és biztonságosabb legyen náluk a gyerekeknek. Természetesen az alapítvány más programjaiban is részt vesz; szívesen segít építő gondolataival, vicces ötleteivel és remek kérdéseivel.

Végerbauer-Rosta Ágnes

NEMECSEK Program - szakmai munkatárs

Ági a NEMECSEK Program másik pszichológusa Katán kívül, de persze szaktudásával ő is folyamatosan segíti az egyéb programok munkáját is. Az ő hatáskörébe tartozik az önkormányzati együttműködéseink kézben tartása, sok képzésünkön előadó, és a tanácsadásokon is segíti a hozzánk fordulókat. A NEMECSEK Programon belül fő szakterülete az iskolai kortárs bántalmazás (bullying), amiről sok szakmai anyagot és cikket hozott már létre.

Kuratórium

Akovács Éva

főszerkesztő

dr. Bárdossy-Sánta Nóra

jogász

dr. Bombera Krisztina

újságíró, riporter

dr. Gyurkó Szilvi

alapító, kuratóriumi elnők

Kozák Zsuzsanna

médiapedagógiai szaktanácsadó

Kökéndy Ákos

Waldorf iskolaigazgató

Chirstopher Noblet

ügyvéd, Hogan Lovells

Maróy Krisztina

Glamour főszerkesztő

Szabó Béla

márka és kommunikációs igazgató, Telekom

Székely Kriszta

színész, rendező

Vámos Miklós

író

Virág György

pszichológus

Felügyelő bizottság

dr. Jurida Petra

szakjogász, viselkedés elemző

dr. Lápossy Attila

alkotmányjogász, egyetemi oktató

Szücs Szilvia

mediátor, Anyapara alapító

Kiskorú Kollégáink (KiKo)

Munkatársaink között van egy 13-17 éves önkéntesekből álló csapat, akik életkoruk szerint ugyan kiskorúnak számítanak, de az Alapítványhoz való kapcsolódásuk alapján nem kérdés, hogy a kollégáink.

Van, hogy tanácsot kérünk tőlük. Van, hogy együtt megyünk képzést tartani, konferencián előadni, vagy éppen ők nyilatkoznak helyettünk a sajtónak.

Segítenek nekünk, hogy a gyerekek szempontjai megjelenjenek a saját munkánkban.

A KIKOk célja, hogy a gyerekek megismerjék a jogaikat, a felnőttek pedig vegyék jobban figyelembe a gyerekek véleményét.

Az Alapítvány önkéntesei

A 2015-ös induláskor még csak hat ember törte a fejét azon, hogyan lehetne tenni azért, hogy jobb legyen gyereknek lenni Magyarországon. Azóta megduplázódott az alapcsapat, és több mint 100 önkéntes csatlakozott hozzánk, segíti nap mint nap a munkánkat.

Ezernyi terület

Minden programunkban dolgoznak önkéntesek. Minden korosztály és számos szakterület képviselteti magát. Vannak jogászok, fordítók, webszerkesztők, SEO tanácsadók, designerek. Van, aki egy kutatási projektet koordinál, és van, aki borítékot hoz és a postázással segít (hogy az adományboltban kiválasztott termékeket időben megkapd). 

Az Alapítvány önkéntesei

Sokfélék vagyunk, sokféle háttérrel. A különbözőségünk az erősségünk, és az a meggyőződés, hogy a gyerekjogok segítségével és támogatásával mind tudunk tenni azért, hogy a velünk és körülöttünk élő gyerekek jól legyenek.

Aktuális önkéntes lehetőségeinket megtalálod a Facebook oldalunkon.