Milyen gyereknek lenni és gyereket nevelni Magyarországon?

Hogyan működik a gyermekvédelem? Miként érvényesülnek a gyermekjogok? Minden adat, információ és kutatási eredmény egy helyen, az ország legjobb szakembereinek együttműködésében.

Bízunk benne, hogy a Gyermekjogi jelentés növeli a gyerekjogi érzékenységet, és segíti azoknak a szakembereknek a munkáját, akik gyerekjogokkal foglalkoznak, vagy a gyermekvédelemben dolgoznak. Évente 20.000-30.000 olvasója van a jelentésnek, és nagy örömünkre szolgál, hogy 2019 óta több egyetemi képzésben is a tananyag részévé vált.

Hogyan dolgozunk?

A Gyermekjogi jelentés tényeket, adatokat, statisztikákat és kutatási eredményeket foglal össze. A jelentés előkészítése során három területről gyűjtünk információkat: figyeljük az adott évben elfogadott, illetve hatályba lépett jogszabályokat és módosításokat, az év során publikált szakmai anyagokat, intézményi beszámolókat, illetve a gyermekjogi szempontból releváns tudósításokat, médiamegjelenéseket. Ez utóbbit azért tartjuk fontosnak, mert a média és a közbeszéd irányai képesek a döntéshozókat is befolyásolni, akár konkrét jogszabály-változtatásokhoz is vezethetnek. A Gyermekjogi jelentést a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány szakmai csapata és külső szakértők állítják össze. A tervezet lektorálását egyetemi oktatókból, civil szervezeti és állami intézmények szakértőiből álló, tízfős gárda végzi. 2021-től a jelentések az Alapítvány Kiskorú Kollégáinak meglátásait, véleményét is magukban foglalják. A Gyermekjogi jelentés angol és magyar nyelven is elérhető.

Rólunk mondták

Adományozás

Mi mindennap azért dolgozunk, hogy jobb hely legyen ma Magyarország a gyerekek számára. De ehhez most rád is szükségünk van.



Így tudsz támogatni bennünket:

  • Állíts be egyszeri vagy havi támogatást honlapunkon keresztül vagy utald el adományod a 11600006-00000000-77668686
(ERSTE BANK) számlánkra!
  • Hívd 13620-as adományvonalunkat, melynek hívásával 500 forinttal támogathatsz bennünket!
  • Nézz körül adományboltunkban és adományért cserébe töltsd le szakmai anyagainkat!
  • Használd online adományképeslap küldő felületünket!

Köszönjük!

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear