Bridge Booklist – 21 könyv 21. századi gyerekeknek

Íme egy gyerekkönyv-lista szülőknek a hétköznapok kihívásairól. Legyen szó elfogadásról, iskolai zaklatásról, mozaikcsaládokról, háborúról vagy önbizalomról.

Hintalovon

2023.12.18.

Te is emlékszel még a gyerekkori kedvenc meséidre és történeteidre, ugye? Arra, hogy melyik főhősben ismertél magadra és hogy mennyi, a te életedhez is kísértetiesen hasonló, kihívásokkal küzdött ő is. A könyvek segíthetnek a mindennapi és a nem is olyan mindennapi élethelyzetek megértésében, átkeretezésében és akár azok megoldásában is. Ez a mai gyerekek esetében sincs másképp, csak talán a kihívások lettek egy kicsit mások. 

Rengeteg különböző stílusú, témájú és minőségű gyerekkönyv van a piacon, amik közül szülőként néha nagyon nehéz választani. Az Edison Platform Gondolkodó Körének szakértők által létrehozott gyerekkönyvlistája most olyan hiteles történeteket és meséket ajánl, amikkel támogatni tudjuk a gyerekeket a hétköznapok és a 21. század kihívásaival való megküzdésben, legyen szó elfogadásról, iskolai zaklatásról, mozaikcsaládokról, háborúról vagy önbizalomról.

A listán található sokszínű könyvek segíthetnek növelni a gyerekek önbizalmát, önelfogadását, rugalmasságát és türelmét. Iránytűt adhat nekik, hogy jobban megértsék a körülöttük lévő világot, valamint támogatni tudják a szülőket is a nehezebb témákról való beszélgetésekben. Olvasd el a szakértők ajánlását az alábbi oldalon: 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Gyerekek a bontóperkben

Gyerekek a bontóperekben: – Segédanyag a gyerekek tájékoztatásához, felkészítéséhez

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes szakemberként figyelned egy válás kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Mitől jó a digitális oktatás: tippek gyerekektől tanároknak

Tudd meg, hogy a gyerekek szerint mi teheti jobbá a digitális oktatást, válassz alábbi adományösszegek közül és töltsd le tanároknak szóló tippjeinket!

Vedd észre mások értékeit!- Plakát

Vedd észre mások értékeit – Plakát

Mi a közös a sarkantyús teknősben, a dongóban és az afrikai elefántban? Hogy nind rendelkeznek értékes tulajdonságokkal. Ha kíváncsi vagy állati jó, beszélgetésindító plakátjainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart