Gyermekbarát meghallgatás a Rendőr-Főkapitányságon?

A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság meghívására a Főkapitányság szakmai napján adtunk elő. A Bűnmegelőzési Osztály szakmai továbbképzést szervezett „A bántalmazott gyerekek meghallgatásának jogi alapjai, valamint pszichológiai, rendőrszakmai sajátosságai” címmel.

Hintalovon

2019.06.07.

A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság meghívására a Főkapitányság szakmai napján adtunk elő. A Bűnmegelőzési Osztály szakmai továbbképzést szervezett „A bántalmazott gyerekek meghallgatásának jogi alapjai, valamint pszichológiai, rendőrszakmai sajátosságai” címmel. 

Előadásunkon a gyermekjogi megközelítésre hívtuk fel a  Pest Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó munkatársak figyelmét. A gyermekjogi szempontok mellett előadást hallgattak a gyerekek pszichológiai fejlődéséről, illetve az igazságügyi orvosszakértő munkájának kihívásaival is megismerkedhettek. A napot meghallgatástechnika előadás zárta, melyen gyakorlati segítséget kapott az állomány ahhoz, hogy gyermekbarát módon tudjon meghallgatni egy gyereket az eljárás során. 

Nagyon örülünk, hogy a képzésre olyan érdeklődő munkatársak jöttek el, akik gyermek meghallgatásokat végeznek, illetve az ehhez kapcsolódó bűnügyi, vizsgálati tevékenységet folytatják. 

Köszönjük a meghívást! 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Teljesen rendben van, ha- plakát

Teljesen rendben van – Plakát

Milyen az a hely, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat? Szerintünk olyan, ahol lehet hibázni, kérdezni, fáradtnak lenni, segítséget kérni  Ha kíváncsi vagy plakátunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le még ma!

Szülői kommunikáció váláskor – 5 lehetőség a nézeteltérések békés lezárására

A válás nem a gyerek döntése, de érinti őt, ezért fontos, mit tudunk tenni szülőként azért, hogy a lehető legkevésbé sérüljön.

Kapcsolattartás különválás után

Kapcsolattartás különválás után – Ajánlások a gyerek korához, egyedi szükségleteihez

Hogyan szervezzük a kapcsolattartást a válás, különválás után? Gyermekközpontú ajánlás és szempontrendszer a különváláshoz.

Cikkajánló

×
×

Cart