A gyermekvédelem szülőként is fontos

A Pannonhalmi Gimnáziumban működő Védelmi Csoport tagjaként a gyermekvédelem kiemelten fontos terület Szűcsné Villányi Rita számára - a Pannonhalmi Gyerekjogi Szimpózium kapcsán kérdeztük.

Hintalovon

2019.09.16.

“A gyermekvédelem kiemelten fontos számomra és szülőként is érintett vagyok” – Szűcsné Villányi Ritát, Pannonhalmi Bencés Gimnázium és Szakkollégium tanárát, a Védelmi Csoport tagját kértük a Pannonhalmi Gyerekjogi Szimpózium kapcsán ajánljon nekünk olyan könyveket, filmeket, előadásokat amelyek segítenek az iskolai bántalmazás és visszaélés könnyebb megértésében.

Mi az Ön személyes motivációja a gyermekvédelem témájában? 

A Pannonhalmi Gimnáziumban működő Védelmi Csoport tagjaként a gyermekvédelem kiemelten fontos terület a számomra. És természetesen szülőként is érintett vagyok.

Mi az Ön számára a legfontosabb kérdés, amelyre szeretne választ kapni a konferencia után?

Különösen érdekel, hogy mi tanárként illetve Védelmi Csoportként mit tehetünk a bántalmazások megelőzéséért, s vajon a mi gyermekvédelmi elképzeléseink és a Védelmi Csoportunk protokollja mennyire állja meg a helyét magyarországi és nemzetközi viszonylatban. 

Van-e olyan nemzetközi példa, amelyet követendőnek tart az iskolai bántalmazás megoldásában, a visszaélések megelőzésében?

A finn KiVa program működőképesnek tűnik számomra és talán a magyarországi körülményekhez is adaptálható. De érdekes lehet még az ENABLE Projekt is. 

Van-e olyan könyv, film, bármilyen más művészeti alkotás, amit ajánlana az iskolai bántalmazás és visszaélés könnyebb megértéséhez?

Van-e olyan előadás (TED talks, stb.) amelyet ajánlana nekünk a témában? 

Sajnos, bőséges a választék. Két magyarországi fiatalt emelek most ki: 

Ki az, akit nem hívtunk meg a konferenciára, de meg kellett volna?  

Számos kiváló szakembert hívtatok meg, nincs hiányérzetem. De ha mégis megemlíthetek még valakit, akkor talán a Békés Iskolák program képviselői helyet kaphattak volna a beszélgetésben. 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Hézagok és a falak a gyermekvédelemben és az iskolákban

Hézagok és falak: – a gyermekvédelemben és az iskolában

Töltsd le  a Hézagok és falak című, szakmai lektorálásunkkal készült kiadványt, melynek szerzője 10 év nevelőszülői és napközis nevelői tapasztalait és történeit osztja meg!

20 mondat, ahelyett hogy NE SÍRJ! – Plakát

Adunk néhány tippet arra, mit tudsz mondani ahelyett, hogy ne sírj! Töltsd le plakátunkat!

Nyári munka 1×1

Mire figyelj szülőként, ha nyáron dolgozna a gyereked? Minden, amit a gyerekek nyári munkavállalásával tudnod érdemes. Ha kiváncsi vagy összefoglalónkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Cikkajánló

×
×

Cart