Elkészült első interaktív tananyagunk a gyermekjogokról

Elkészült az első közösségi adománygyűjtésünkből finanszírozott Mik azok a gyerekjogok?- interaktív tanyagunk.

Hintalovon

2023.02.07.

2022. őszén indított közösségi adománygyűjtésünknek köszönhetően elkészült a Hintalovon Alapítvány első interaktív tananyaga a gyermekjogokról. Az online kitölthető játékos kvízben egyszerű, érthető, gyerekek nyelvén íródott, s érdekes feladatokaton keresztül mutatjuk be, hogy mit is jelentenek a gyerekjogok valójában. Bízunk benne, hogy tananyagunk remek kiegészítői lesznek a gyerekjogokkal foglalkozó osztályfőnöki foglalkozásoknak.

Miért tartottuk fontosnak egy ilyen tananyag létrejöttét?

Sok oka van annak, hogy különbözőféleképpen tekint a felnőtt társadalom ma a gyerekek jogaira. Az egyik ilyen meghatározó ok, hogy a gyerekjogok ismertetése Magyarországon nem szerepel például sem a Nemzeti Alaptantervben, sem a pedagógusok képzésében. 

Ráadásul már több mint 30 éve, hogy 1991-ben Magyarország aláírta a Gyermekjogi Egyezményt. Mégis a gyermekjogok ismerete országunkban az egyik legalacsonyabbnak számít ma az Európai Unión belül.  Nem csupán a gyerekek nem rendelkeznek érdemi információval erről, de sokszor az őket körülvevő felnőttek sem. 

A gyermekjogok téves megítélésében az sem segít, hogy például a gyermekeket gondozó, nevelő felnőtt, szakember vagy pedagógus még mindig úgy tekint a gyermekek jogaira, mint amelyek az ő saját jogaikat korlátozzák. Ezt a szembe helyezkedést tovább növeli, hogy a felnőttek gyakran a kötelességek teljesítéséhez kötik a gyermekek jogait annak ellenére, hogy a gyermekjogok feltétel nélküliek. 

Mik azok a gyerekjogok? – interaktív tanyag

Hálásan köszönjük mind a 48 adományozónknak, akik hozzájárultak az e-learning tananyag létrejöttéhez!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Tanárként a digitális osztályteremben

Összeállítottunk egy segítő anyagot a tanároknak, melyben az aktuális helyzettől a digitális gyerekeken át a konkrét praktikákig, technikákig, valamint a magunkról való gondoskodásig számos, hasznos információt gyűjtöttek össze.  Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd összefoglalónkat!

Mit érdemes tudnod az iskolai közösségi szolgálatról?

Összeírtuk, hogy mit érdemes átgondolni az iskolai közösségi szolgálat előtt, mi a célja, mire érdemes figyelni. Hogy válaszd ki a megfelelő helyet, mire számíthatsz?

Gyerekjogok a nőgyógyásznál - Plakát

Gyerekjogok a nőgyógyásznál – Plakát

Milyen jogai vannak a gyerekeknek, kamaszoknak a nőgyógyásznál? Milyen tájékoztatási kötelezettsége van az orvosnak a szülők felé?

Cikkajánló

×
×

Cart