Sok kicsi sokra megy – mindent a közösségi adománygyűjtésről

Mi is az a közösségi adománygyűjtés? És miért is olyan fontos ez nekünk? Tudj meg mindent a közösségi adománygyűjtésről!
Sok kicsi sokra megy

Hintalovon

2022.11.06.

Bár nem meglepő, de a közösségi adománygyűjtés pont azt takarja, amit a neve sugall; egy adott cél megvalósítása érdekében létrehozott pénzgyűjtő kampány, amely azon az elgondoláson alapszik, hogy sokan, járulnak hozzá egy meghatározott célösszeg mielőbbi összegyűjtéséhez.  

Ez a fajta adománygyűjtés az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségre tett szert, viszont korántsem egy mai koncepcióról van szó. Gondoltad volna, hogy a New York-i Szabadság-szobor is az amerikai és francia állampolgárok kis összegű felajánlásaiból épülhetett meg vagy hogy Barack Obama 2008-as kampánya is az interneten összegyűjtött adományokból indult el? 

De akkor miért csak mostanában lett ennyire közismert ez az adományozási fajta? Részben az olyan oldalak miatt, mint a Kickstarter, GoFundMe vagy a magyar vonatkozású Adjukössze. Másrészről viszont az internet és a közösségi média oldalak térnyerésével a szervezetek könnyen, gyorsan és közvetlenül meg tudják találni azokat az embereket, akik szeretnének segíteni nekik. Az adományozók sokszor a szervezet korábbi támogatói közül kerülnek ki, viszont olyan embereket is el lehet érni, akik ismerik a szervezetet, fontosnak tartják annak munkáját, de konkrét cél hiányában még nem támogatták azt. A közösségi adománygyűjtés egyik kulcsa a konkrét cél, hiszen annak mindig előre meghatározott és határidővel rendelkező célja van. A támogatókat sokszor motiválja a sürgős célok időben való teljesítése és a tudat, hogy nemcsak a szervezet általános munkáját segítik, hanem egy szűkebben meghatározott ügyet támogathatnak. Így biztosra mehetnek, hogy az adomány egy számukra fontos célt szolgál.  Másrészről a közösségi adományozásban a sok kicsi sokra megy kifejezés valóban igaz, nemcsak jól csengő marketing kifejezés. A legtöbb támogató kisebb összeggel támogatja a végcélt, tehát a szervezet sok, kisebb összegű adományban részesül, így egy valódi közösségi összefogás résztvevői lehetnek.

Mi, a Hintalovon Alapítvány, bízunk a minket körülvevő közösség erejében, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy elindítjuk az első közösségi adománygyűjtésünket. A téma természetesen a gyerekjogok, viszont egyedülálló módon most a gyerekekhez szeretnénk közelebb vinni a saját jogaikat egy e-learning tananyag formájában. Egyszerű, közérthető és játékos formát tervezünk olyan feladatokkal, amit a gyermekek akár otthon, akár az iskolában is tudnak majd használni. Az alábbi oldalon több információt is találsz a kampányunkról és ha úgy érzed, hogy ez a téma közel áll hozzád, akkor arra kérünk, hogy támogass minket lehetőségeidhez mérten.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

What should we pay attention to when organising a fresher’s camp

Mire figyeljünk gólyatábor szervezésekor?

Hogyan lehet olyan gólyatábort és más beavatási szertartást szervezni, amelynek során minden szereplő biztonságban és jól érzi magát?

A gyerekek politikai kampányba való bevonása- Irányelv politikusoknak

Minden olyan párt vagy politikus, aki gyerekekkel kampányol, megsérti a gyerekek jogait. A gyerekekkel való kampányolás megelőzhető!

Biztonságos, egyszerűen hozzáférhető és könnyen használható – mi az? Az óvszer

Miért a biztonságos szex a jó szex? Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat, mely jó kiindulási alap lehet a biztonságos szexről szóló beszélgetéseknek.

Cikkajánló

×
×

Cart