Segítség a háború idején

Hintalovon

2022.03.22.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek gyerekek maradhassanak a legnehezebb helyzetben is. Gyermekjogi szervezetként fontosnak érezzük, hogy egyaránt odafigyeljünk az ukrajnai háború elől menekülő gyerekek és családok támogatására, és segítsünk a magyarországi szülőknek, tanároknak, segítőknek és gyerekeknek is a háború miatt felmerülő lelki, jogi és gyakorlati kérdésekben. 

Szolidaritás

A gyermekek jogainak tiszteletben tartása a béke és a jólét alapja. A háború megtagadja a gyermekektől a jogot, hogy félelem nélkül nőjenek fel. A Hintalovon Alapítvány, a Eurochild magyarországi tagjaként szolidaritást vállal minden, a háborúban érintett, kiszolgáltatott gyerekkel és a gyermekekért dolgozó ukrajnai kollégáinkkal.

Segítő anyagok

Folyamatosan bővülő tájékoztatóinkkal, figyelemfelhívó anyagainkkal abban igyekszünk segíteni, hogy mit tehetünk a jelenlegi háborús helyzetben a gyerekek védelme érdekében. 

Az anyagok több nyelvre való fordításán dolgozunk. 

Adománygyűjtés

A Hintalovon Alapítvány felajánlja a 2022. március 1. és május 31. között, a 13620-as adományvonalra érkező bevételét az Ukrajnából menekült gyerekek megsegítésére. Az adományvonalunk bevételéből olyan, kifejezetten gyerekeknek szánt eszközöket vásárolunk ami elsősorban a gyerekek lelkének, mentális egészségének segít ezekben a borzalmasan nehéz napokban.

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Vigyázz magadra!

Vigyázz magadra! – Miért és hogyan vonjuk be a gyerekeket az erőszak elleni védelembe?

Szeretnénk, hogy a gyerekek szólnának, ha bántják őket vagy másokat, lépjenek fel az erőszak ellen. De hogyan érjük ezt el? Ha kíváncsi vagy válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Internetes házirend – Segítség szülőknek és gyerekeknek

Nem tudod hogyan szabályozd a netezést? Támogasd, vedd el, korlátozd? Ha bizonytalan, mennyit lés hogyan lehessen otthon netezni, ez a kidvány neked szól!

Tanárként a digitális osztályteremben

Összeállítottunk egy segítő anyagot a tanároknak, melyben az aktuális helyzettől a digitális gyerekeken át a konkrét praktikákig, technikákig, valamint a magunkról való gondoskodásig számos, hasznos információt gyűjtöttek össze.  Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd összefoglalónkat!

Cikkajánló

×
×

Cart