Szakmai útmutató a nemzetközi jogellenes gyermekelvitelről

Hintalovon

2022.01.31.

Magyarul is elérhetővé vált a jogellenes gyermekelvitellel foglalkozó szakembereknek készült szakmai útmutató. Ebben az Antwerpeni Egyetem munkatársai gyakorlati tanácsokkal látják el azokat a jogászokat, bírókat, gyermekvédelmi szakembereket, szociális munkásokat, akik a nemzetközi jogellenes gyermekelvitel eljárása során kapcsolatba kerülnek az érintett gyerekekkel.

Az útmutató belga, ciprusi és magyar gyermekek és fiatalok véleménye alapján született. A megelőző, dráma alapú kutatást a Hintalovon felnőtt munkatársai, és a Gyermekjogi Követek dolgozták ki.Az ajánlások mind egy kérdésre reagálnak: hogyan tehető az eljárás gyerekbaráttá?

A projektet és az útmutató létrehozásának előzményeit bemutató videóból még többet is megtudhatnak:

Az INCLUDE projekt 2019 és 2021 között valósult meg az Európai Bizottság Igazságügyi Alapja (DG Justice) támogatásával. A kutatási jelentések angolul, az Útmutató az angol mellett magyarul, franciául, görögül, németül, spanyolul, valamint oroszul is elérhető a Missing Children Europe honlapján.

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Kamaszkor – útikalauz (a felvilágosításról) szülőknek 2. rész

A kamaszkor nehéz. Segítünk eligazodni a kamaszkor kényes nevelési kérdéseiben, legyen szó felvilágosításról, szexuális nevelésről, más fontos kérdésekről.

Gyerekek a bontóperkben

Gyerekek a bontóperekben: – Segédanyag a gyerekek tájékoztatásához, felkészítéséhez

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes szakemberként figyelned egy válás kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Gyerekjogok a nőgyógyásznál - Plakát

Gyerekjogok a nőgyógyásznál – Plakát

Milyen jogai vannak a gyerekeknek, kamaszoknak a nőgyógyásznál? Milyen tájékoztatási kötelezettsége van az orvosnak a szülők felé?

Cikkajánló

×
×

Cart