„Gyerekként nagyon megnyugtató volt az időtlenség állapota” – Fábián Erika képzőművész

Időtlenség, köves kávé és időutazás – a Hintalovon Összművészeti Projekt (HÖP) alkotóival készült interjúsorozatunkban Fábián Erika képzőművész válaszait olvashatjátok. 

Hintalovon

2024.08.30.

Melyik napodat, emlékedet élnéd újra a gyerekkorodból?

A húgommal szinte minden nyarat a nagyszüleinknél töltöttünk vidéken. Imádtam azt a napot, amikor a tesómmal kotyvasztottunk a mama kertjében. Kávézaccot szedegetünk ki a rózsák alól, leesett gyümölcsöket oroztunk el a papa elől, aki azokat pálinkafőzésre szánta volna. Füvet, gazokat tépkedtünk, majd ebből készítettünk mindenféle finomságot – gazos homokkekszet, erjedő gyümölcslevest, köves kávét homokkal – a nyári konyhánkban, amit a papánk kreált elhullott deszkákból. 

Gyerekként mi szerettél volna lenni, ha nagy leszel? 

Megkérdeztem anyukámat, mert erre sajnos nem emlékeztem, és ő azt mondta, voltak olyan fellángolásaim, amikor orvos akartam lenni. Állítólag egy időben mindenkit „gyógyítgattam”. Volt egy gyerekeknek való orvosi készletem, és azzal járkáltam.

Ha lehetne egy szuperképességed, mit választanál?

Szívesen birtokolnám az időutazás képességét. Mindig is érdekelt a családom története, visszautaznék az időbe, hogy találkozhassak az üknagyapámmal, vagy akár még távolabbi felmenőimmel.

Milyen számodra egy tökéletes hétvége?

Elég giccses, de szeretek otthon lenni a férjemmel és a kutyánkkal, ezért a tökéletes hétvége biztos otthon lenne. A férjem szeret jókat főzni, én pedig nagyon szeretem, amiket csinálni szokott, úgyhogy egy főzőcskézős, kutyasétáltatós, filmezős hétvége számomra az ideális.

Ha egy napra gyerek lehetnél megint, mit élveznél benne a legjobban? 

A legjobban azt élvezném, hogy újra nem kellene foglalkoznom az idővel, időbeosztással. Nagyon megnyugtató volt gyerekként az időtlenség állapota.

A Hintalovon Alapítvány Mindenki volt gyerek című kiállítása szeptember 25-től október 19-ig lesz látható a Kastner Kommunity közösségi térben.

Az esemény részleteit ITT találod.

A 2024-es projekt alkotói: Ember Sári, Fábián Erika, Góg Angéla, Herbert Anikó, Merényi Dávid, Metzing Eszter, Simon Márton, Tranker Kata, Varga Marietta, Vető Orsolya Lia

További tartalmak a témában

Köszöntünk az adományozás appycentrumában: keresd meg a hozzád közel álló ügyet, és segítsd adományoddal egy remek szervezet munkáját!
A Dörmi legújabb kampányában az iskolai bántalmazás megelőzését segítő NEMECSEK Programot támogatja. 
Támogasd a munkánkat egy telefonhívással vagy SMS-el: Ha felhívod a 13620 adományvonalunkat, vagy küldesz egy smst, akkor 500 forinttal járulsz hozzá a céljainkhoz!
Mert mi igen. Ilyenkor legszívesebben odaszaladnánk hozzá és elmondanánk, hogy mennyire sokat jelent ez nekünk. Szerezd be legújabb pólónkat és legyél te is Hintalovas!

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mitől lesz gyerekbarát egy anyag?

Mitől lesz egy anyag gyerekbarát?

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes figyelned egy gyerekeknek szóló anyag készítése kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Kapcsolattartás különválás után

Kapcsolattartás különválás után – Ajánlások a gyerek korához, egyedi szükségleteihez

Hogyan szervezzük a kapcsolattartást a válás, különválás után? Gyermekközpontú ajánlás és szempontrendszer a különváláshoz.

Lili és a bátorság: Te tudod- titoknyitogató füzet

Mia különbség jó és rossz titok között? Ilyen és ehhez hasonló nehéz témákat jár körbe Te tudod- titoknyitogató fűzet.

Cikkajánló

×
×

Cart