„Csak azt szerettem volna, hogy sose legyek felnőtt” – Ember Sári képzőművész

Mindenki volt gyerek. Mindenkinek volt egyszer egy olyan világa, amiben nem létezett lehetetlen, a valóság csak egy alternatíva volt a sok közül, mert minden csoda és varázslat működött. Hintalovon Összművészeti Projekt (HÖP) keretében készült alkotások ezt az élményt hívják játékba, de kíváncsiak voltunk arra is, hogy projekt művészei számára mi mindent jelent még a gyerekkor.

Hintalovon

2024.08.30.

Lakatlan sziget az Adrián, repülés, gyermeki és felnőtt dolgok – Ember Sári képzőművész válaszai

Melyik napodat, emlékedet élnéd újra a gyerekkorodból?

Azt hiszem, egyiket sem akarnám újraélni. De van egy hely, ahova szívesen visszamennék most, egy lakatlan szigetre az Adrián. Egy csapat gyerekkel és felnőttel töltöttünk el ott egy napot, nagy fehér sziklákon feküdtünk, barangoltunk, vártuk, hogy valamikor váratlanul értünk jönnek. 

Gyerekként mi szerettél volna lenni, ha nagy leszel? 

Csak azt szerettem volna, hogy sose legyek felnőtt. Ijesztőnek tűnt felnőttnek lenni, mert azt hittem, hogy felnőttként el kell hagyni a gyermeki dolgokat, és jönnek helyette a felnőtt dolgok, de ma már tudom, hogy ezeket máshogy is szét lehet választani.

Ha lehetne egy szuperképességed, mit választanál?

A repülést! Gyerekkoromban gyakran álmodtam, hogy úszom a levegőben. Élnék így szívesen. 

Milyen számodra egy tökéletes hétvége?

Mostanában az, amikor elmegyünk a gödi Homokszigetre és dinnyét eszünk, függőágyban fekszünk, kavicsokat gyűjtünk, tüzet rakunk.

Ha egy napra gyerek lehetnél megint, mit élveznél benne a legjobban? 

Az nagyon jó lenne, hogy már tudnám, a nehéz dolgok, amiket érzek, jogosak, érthetőek, elfogadhatóak, gyógyíthatóak. 

A Hintalovon Alapítvány Mindenki volt gyerek című kiállítása szeptember 25-től október 19-ig lesz látható a Kastner Kommunity közösségi térben.

Az esemény részleteit ITT találod.

A 2024-es projekt alkotói: Ember Sári, Fábián Erika, Góg Angéla, Herbert Anikó, Merényi Dávid, Metzing Eszter, Simon Márton, Tranker Kata, Varga Marietta, Vető Orsolya Lia

További tartalmak a témában

Hogyan segített a Hintalovon Alapítvány a menekült gyerekeknek? Beszámoló az 1000 hátizsák akció első hónapjának eredményeiről
Elkészült az első közösségi adománygyűjtésünkből finanszírozott Mik azok a gyerekjogok?- interaktív tanyagunk.
Mert mi igen. Ilyenkor legszívesebben odaszaladnánk hozzá és elmondanánk, hogy mennyire sokat jelent ez nekünk. Szerezd be legújabb pólónkat és legyél te is Hintalovas!
Mi jelent a rendszeres adományozás? És miért olyan fontos ez az olyan civil szervezeteknek, mint amilyenek mi is vagyunk?

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Kapcsolattartás 1×1

Konfliktusos válás esetén a kapcsolattartás visszaélésekre ad lehetőséget a szülőknek. Ez az anyag abban segít, hogy a gyerek kapcsolattartáshoz fűződő érdekét jobban értsék a felnőttek.

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Annak ellenére, hogy természetes jelenség, nem könnyű beszélgetni a menstruációról. Mit mondjunk a gyerekünknek és hogyan? Válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

28 pozitív mondat – Plakát

Összegyűjtöttünk ehhez 28 mondatot, amivel bátoríthatod a gyerekedet és kifejezheted mennyire szereted őt.

Cikkajánló

×
×

Cart