Keddi könyvajánló – Veronica Cossanteli: A csibukok varázslatos földjén

Stáhly Kata vagyok, a Hintalovon Alapítvány munkatársa, és egyben a Bookline Kids - Bookline mesekönyveket ajánló zsűritagja, pszichológus és anya. Szerencsére több olyan helyzet is van, ahol ez a 4 féle terület összekapcsolódik, az egyik ilyen a meseolvasás, a mesekönyvek világa.
Csibukok

Hintalovon

2022.12.12.

A mesekönyvek világában el lehet veszni. Jó is az, barangolni az Üveghegyen túl, találkozni a Sötétben látó tündérrel, a Szomjas trollal, táncolni a százegy ajtajú palotában, vagy épp mopedezni Gengszter nagyival. A Bookline Kids hónapról hónapra ajánl olyan mesekönyveket, amelyek nagy eséllyel fognak tetszeni nagyoknak és kicsiknek egyaránt.

Sokunk májusi kedvenc könyve Veronika Cossanteli: A csibukok varázslatos földjén című meséje volt. Ez volt az a mesekönyv, amit nem tudtam letenni. Nem csak azért, mert olyan szép a borítója, hogy jó kézbe venni, hanem mert a humora, a csodás szóalkotásai és a sodró lendülete egyszerűen visz magával.

A népmesékben az Óperenciás tengeren és az Üveghegyen túl van az a világ, ahol a mesehősökkel találkozhatunk, ahol minden olyan megtörténik, amely ahhoz kell, hogy onnan viszajőve más emberekké váljunk. A csibukok varázslatos földjére a Párjanincs Tiszafa az a kapu, ahova két mesehősünk, Pip és Flóra tulajdonképpen véletlenül beszalad. Ezzel kezdetét veszi az a varázslatos utazás, ahonnan megállíthatatlanul sodornak az események. Megtudjuk, hogy a bukdácsoktól úgy lehet megszabadulni, ha agyonmatekozod őket, mert a szorzótábla az ellenszerük, hogy van olyan, hogy nem meghívó levél, melyben nem hívják meg a vendéget arra a vacsorára, amelyre nem hivatalos, hogy nem lehet sokáig félni egy olyan-amúgy félelmetes-állattól, amely fahéjascsiga-illatot áraszt, a struccok pedig vizes hallal páholják el azt, aki felmérgesíti őket. És akkor még a lápi koboldokról, a csibukokról, és a féllaskákról semmit nem árultam el. Hogy őket mind megismerjétek, el kell olvasni ezt a varázslatos könyvet! A 6-10 évesek fogják a legjobban érteni, de jól fog szórakozni rajta minden korosztály.

A cikket a Bookline támogatta, köszönjük nekik!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Grooming – előzd meg, vedd észre, támogasd jól a gyereked!

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a grooming és hogyan veheted észre, ha gyereked becserkészés áldozata lett, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le az erről szóló kiadványunkat!

Gyerekjogok a nőgyógyásznál - Plakát

Gyerekjogok a nőgyógyásznál – Plakát

Milyen jogai vannak a gyerekeknek, kamaszoknak a nőgyógyásznál? Milyen tájékoztatási kötelezettsége van az orvosnak a szülők felé?

Számítanak a szavaid! -Megerősítő mondatok az iskolában

Összegyűjtöttünk pár ötletet, hogyan reagálhat pozitívan egy tanár a mindennapi helyzetekre. Próbáld ki ezeket a mondatokat!

Cikkajánló

×
×

Cart