Keddi könyvajánló – Veronica Cossanteli: A csibukok varázslatos földjén

Stáhly Kata vagyok, a Hintalovon Alapítvány munkatársa, és egyben a Bookline Kids - Bookline mesekönyveket ajánló zsűritagja, pszichológus és anya. Szerencsére több olyan helyzet is van, ahol ez a 4 féle terület összekapcsolódik, az egyik ilyen a meseolvasás, a mesekönyvek világa.
Csibukok

Hintalovon

2022.12.12.

A mesekönyvek világában el lehet veszni. Jó is az, barangolni az Üveghegyen túl, találkozni a Sötétben látó tündérrel, a Szomjas trollal, táncolni a százegy ajtajú palotában, vagy épp mopedezni Gengszter nagyival. A Bookline Kids hónapról hónapra ajánl olyan mesekönyveket, amelyek nagy eséllyel fognak tetszeni nagyoknak és kicsiknek egyaránt.

Sokunk májusi kedvenc könyve Veronika Cossanteli: A csibukok varázslatos földjén című meséje volt. Ez volt az a mesekönyv, amit nem tudtam letenni. Nem csak azért, mert olyan szép a borítója, hogy jó kézbe venni, hanem mert a humora, a csodás szóalkotásai és a sodró lendülete egyszerűen visz magával.

A népmesékben az Óperenciás tengeren és az Üveghegyen túl van az a világ, ahol a mesehősökkel találkozhatunk, ahol minden olyan megtörténik, amely ahhoz kell, hogy onnan viszajőve más emberekké váljunk. A csibukok varázslatos földjére a Párjanincs Tiszafa az a kapu, ahova két mesehősünk, Pip és Flóra tulajdonképpen véletlenül beszalad. Ezzel kezdetét veszi az a varázslatos utazás, ahonnan megállíthatatlanul sodornak az események. Megtudjuk, hogy a bukdácsoktól úgy lehet megszabadulni, ha agyonmatekozod őket, mert a szorzótábla az ellenszerük, hogy van olyan, hogy nem meghívó levél, melyben nem hívják meg a vendéget arra a vacsorára, amelyre nem hivatalos, hogy nem lehet sokáig félni egy olyan-amúgy félelmetes-állattól, amely fahéjascsiga-illatot áraszt, a struccok pedig vizes hallal páholják el azt, aki felmérgesíti őket. És akkor még a lápi koboldokról, a csibukokról, és a féllaskákról semmit nem árultam el. Hogy őket mind megismerjétek, el kell olvasni ezt a varázslatos könyvet! A 6-10 évesek fogják a legjobban érteni, de jól fog szórakozni rajta minden korosztály.

A cikket a Bookline támogatta, köszönjük nekik!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mi a különbség a segítségkérés és az árulkodás között? – plakát

Mit tehet egy gyerek ha bántják vagy szemtanúja annak, hogy mást bántanak? Miért fontos megtanítani, hogy mi a különbség az árulkodás és a segítségkérés között? Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le plakátunkat!

Milyen ma gyereknek lenni Magyarországon? – Iskolai segédanyag az ENSZ gyerekjelentéshez

Milyen ma gyereknek lenni Magyarországon? Ki tudhatná ezt jobban, mint maguk a gyerekek. Mi megkérdeztük a véleményüket! Töltsd le most az iskolai anyagot!

Vigyázz magadra!

Vigyázz magadra! – Miért és hogyan vonjuk be a gyerekeket az erőszak elleni védelembe?

Szeretnénk, hogy a gyerekek szólnának, ha bántják őket vagy másokat, lépjenek fel az erőszak ellen. De hogyan érjük ezt el? Ha kíváncsi vagy válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart