Sok kicsi sokra megy – mindent a közösségi adománygyűjtésről

Mi is az a közösségi adománygyűjtés? És miért is olyan fontos ez nekünk? Tudj meg mindent a közösségi adománygyűjtésről!
Sok kicsi sokra megy

Hintalovon

2022.11.06.

Bár nem meglepő, de a közösségi adománygyűjtés pont azt takarja, amit a neve sugall; egy adott cél megvalósítása érdekében létrehozott pénzgyűjtő kampány, amely azon az elgondoláson alapszik, hogy sokan, járulnak hozzá egy meghatározott célösszeg mielőbbi összegyűjtéséhez.  

Ez a fajta adománygyűjtés az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségre tett szert, viszont korántsem egy mai koncepcióról van szó. Gondoltad volna, hogy a New York-i Szabadság-szobor is az amerikai és francia állampolgárok kis összegű felajánlásaiból épülhetett meg vagy hogy Barack Obama 2008-as kampánya is az interneten összegyűjtött adományokból indult el? 

De akkor miért csak mostanában lett ennyire közismert ez az adományozási fajta? Részben az olyan oldalak miatt, mint a Kickstarter, GoFundMe vagy a magyar vonatkozású Adjukössze. Másrészről viszont az internet és a közösségi média oldalak térnyerésével a szervezetek könnyen, gyorsan és közvetlenül meg tudják találni azokat az embereket, akik szeretnének segíteni nekik. Az adományozók sokszor a szervezet korábbi támogatói közül kerülnek ki, viszont olyan embereket is el lehet érni, akik ismerik a szervezetet, fontosnak tartják annak munkáját, de konkrét cél hiányában még nem támogatták azt. A közösségi adománygyűjtés egyik kulcsa a konkrét cél, hiszen annak mindig előre meghatározott és határidővel rendelkező célja van. A támogatókat sokszor motiválja a sürgős célok időben való teljesítése és a tudat, hogy nemcsak a szervezet általános munkáját segítik, hanem egy szűkebben meghatározott ügyet támogathatnak. Így biztosra mehetnek, hogy az adomány egy számukra fontos célt szolgál.  Másrészről a közösségi adományozásban a sok kicsi sokra megy kifejezés valóban igaz, nemcsak jól csengő marketing kifejezés. A legtöbb támogató kisebb összeggel támogatja a végcélt, tehát a szervezet sok, kisebb összegű adományban részesül, így egy valódi közösségi összefogás résztvevői lehetnek.

Mi, a Hintalovon Alapítvány, bízunk a minket körülvevő közösség erejében, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy elindítjuk az első közösségi adománygyűjtésünket. A téma természetesen a gyerekjogok, viszont egyedülálló módon most a gyerekekhez szeretnénk közelebb vinni a saját jogaikat egy e-learning tananyag formájában. Egyszerű, közérthető és játékos formát tervezünk olyan feladatokkal, amit a gyermekek akár otthon, akár az iskolában is tudnak majd használni. Az alábbi oldalon több információt is találsz a kampányunkról és ha úgy érzed, hogy ez a téma közel áll hozzád, akkor arra kérünk, hogy támogass minket lehetőségeidhez mérten.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Online konzultáció gyerekekkel

Milyen szempontokt érdemes figyelembevenni, ha egy gyerekekkel, virtuálisan, online tartunk megbeszélést? Ajánlás szakembereknek.

Rendezvényt szervezel gyerekekkel?

Ha gyerekek is lesznek az eseményen, amit szervezel, akkor ez az anyag neked szól. Mutasd meg, hogy ez egy olyan rendezvény, ahol egy gyerek nem eszköz és nem díszlet!

Cikkajánló

×
×

Cart