Milyen az ideális ügyvéd egy gyerek számára?

A CLEAR-Rights projekt Gyerek Tanácsadó Testületében részt vevő fiatalok elmondták véleményüket arról, hogy milyen számukra az ideális ügyvéd, aki mellett biztonságban éreznék magukat, és az a környezet, amiben gyerekként könnyebben tudnák megélni az igazságszolgáltatás útvesztőit. A 2021-es a PILnet Konferencián jogi szakemberek hallgatták meg a gyerekek gondolatait, hogy a későbbiekben minél körültekintőbben beépítsék a gyakorlatba az elhangzottakat.

Miért fontos a gyerekek véleménye az igazságszolgáltatásban?

Ők tudják leginkább megfogalmazni, hogyan érzik magukat a legnagyobb biztonságban egy jogi procedúra alatt. A legjobban az általuk leírt jogi segítővel közösen tudnak megbirkózni a kihívásokkal. Az ideális ügyvéd egyszerre tud érthetően, barátságosan fogalmazni, komolyan veszi a problémákat.  Egyenlő félként kezeli a gyerekeket, támogatja őket abban hogy oldottabbak legyenek az eljárás alatt. Fontos a gyerekek számára hogy a hozzátartozói elkísérhetik őket,  sokat jelent a nyugodt, gyerekbarát környezet (játék, szín, zene segítségével oldott helyzetek) ami lehetőséget ad akár az elvonulásra is a kíváncsi szemek elől.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Online konzultáció gyerekekkel

Milyen szempontokt érdemes figyelembevenni, ha egy gyerekekkel, virtuálisan, online tartunk megbeszélést? Ajánlás szakembereknek.

Olyan buta vagyok Anya!

Mit teszel, ha a gyereked saját magát szidja? Hogyan erősítheted gyereked önbizalmát? Olvasd el tippjeinket!

Mitől jó a digitális oktatás: tippek gyerekektől tanároknak

Tudd meg, hogy a gyerekek szerint mi teheti jobbá a digitális oktatást, válassz alábbi adományösszegek közül és töltsd le tanároknak szóló tippjeinket!

Cikkajánló

×
×

Cart