Gyerekek jelentkezését várja a Hintalovon Alapítvány

Gyerekeket keres a Hintalovon Alapítvány Gyermekjogi Követek csapatába!

Hintalovon

2022.06.24.

A Hintalovon Alapítvány azért dolgozik, hogy jobb legyen a gyerekeknek Magyarországon. Valódi megoldásokat keres, ezek pedig csak a gyerekekkel közösen találhatóak meg. 13-16 éves vagy? Csatlakozz a Gyermekjogi Követek csapatához!

Jelentkezz itt most, de legkésőbb 2022. július 24-ig!

Kik a Gyermekjogi Követek?

A Gyermekjogi Követek az Alapítvány fiatal, önkéntes munkatársai, akikkel közösen dolgozunk a gyerekek jogaiért. Kollégák, akik gyerekszemmel segítik az Alapítvány felnőtt munkatársait. Egy motivált csapat, akinek kiemelt célja, hogy a gyerekek véleményét jobban figyelembe vegyék.

A program eredményeiről, a követek munkájáról itt tudhatsz meg többet.

A mostani jelentkezőkkel együtt körülbelül 15 fősre szeretnénk bővíteni a csapatot.

Mit fogsz csinálni?

Az alapítvány fiatal kollégája lehetsz. 

 • Részt vehetsz szakmai egyeztetéseken, kampányok szervezésében, kutatásokban 
 • Képviselheted a gyerekek érdekeit, jogait vagy nézőpontját szakmai eseményeken és képzéseken
 • Írhatsz cikkeket, készíthetsz videókat, kiadványokat
 • Részt vehetsz a kommunikációban az Alapítvány oldalain, illetve a sajtóban
 • Dolgozhatsz nemzetközi projekteken
 • Kikérjük a véleményed arról, amin dolgozunk
 • Annak is örülünk, ha a társaid tapasztalatait is megosztod velünk
 • Minden olyan feladathoz, amihez extra tudásra van szükséged, biztosítunk neked képzést, például gyerekjogi ismeretek vagy épp a nyilvános megszólalás témájában

Mikor, hol?

 • A tanévvel egyszerre indulunk el, tehát 2022. szeptemberében, és két évre szóló önkéntes szerződést kötünk.
 • Havi egy péntek délután dolgozunk együtt 16-18 óráig, illetve havi egy szombaton, 9.30-16.30-ig, benne egy ebédszünettel. Tehát a követi önkéntes munka alapvetően havi 8 óra elfoglaltságot jelent. Ezeknek a dátumait előre egyeztetjük, hogy biztosan neked is jó legyen. 
 • Alkalmanként lehetséges, hogy szükségünk lesz egy-egy rövid online találkozóra a szokásos találkozókon túl. Ezeket is közösen megbeszéljük.
 • A találkozók helyszíne: 1066 Budapest, Nyugati tér 1-3. Appy irodák (Hintalovon iroda)

Miért érdemes jelentkezned?

 1. Hatással lehetsz másokra. Az alapítványon keresztül sok gyerekhez és felnőtthöz eljut az, ami fontos neked és a társaidnak. Kiállhatsz a gyerekekért, és alakíthatod azt, miként gondolkodnak a felnőttek a gyerekekről, vagy milyen információkhoz jutnak a gyerekek az őket érintő kérdésekről és a jogaikról.
 2. Valódi szereped lesz. Az alapítvány fiatal kollégája lehetsz. A projektekben az előkészítéstől kezdve a megvalósításig részt vehetsz, és a saját kezdeményezéseknek is teret adunk. 
 3. Számít a véleményed. Kíváncsiak vagyunk rád, számítunk a tudásodra, tapasztalataidra. Olyan programokat szeretnénk csinálni, ami valóban segíti a gyerekeket, ezért fontos, hogy a gyerekek nézőpontját is figyelembe vegyük.
 4. Szuper a csapat. Egy lendületes, gondolkodó csapattal dolgozhatsz több fiatallal, ahol tiszteljük egymás véleményét, és mindenki fontos. Nálunk a felnőtt szakemberek és diákok, fiatalok közösen dolgoznak.
 5. Önmagad lehetsz. Mindenki azzal járul hozzá a program céljaihoz, ami a legközelebb áll hozzá. Biztos lehetsz abban, hogy olyan alapelvek mentén folyik a munka, ami mentén mindenki a legtöbbet hozhatja ki magából.
 6. Tanulhatsz, fejlődhetsz. Mélyebben megismerheted a jogaidat, vitázhatsz társadalmi kérdésekről, gyakorolhatod a hatékony érvelést és a nyilvános beszédet. Fejlődhetsz abban, milyen csapatban dolgozni, hatékonyan együttműködni, és kipróbálhatod magad olyanban is, amit még nem mertél!
 7. Jól jöhet a jövőben. Elszámolhatod közösségi szolgálatnak, és erősíti az önéletrajzodat, hogy önkénteskedtél, és van valódi munkatapasztalatod.

Hogyan tudsz jeletnkezni?

 1. Töltsd ki ezt a kérdőívet minél hamarabb, de legkésőbb 2022. július 24-ig. Egy héten belül visszajelzünk, és ha kiválasztunk:
 2. Júliusban várunk egy online vagy személyes beszélgetésre budapesti irodánkba. Ha megvan az összhang:
 3. Velünk tartasz az évindító táborunkba, Balatonboglárra! A tábor időpontja: 2022. augusztus 25-27. Fontos, hogy ezen részt tudj venni, mert ekkor ismerkedik össze a csapat, és közösen felkészülünk az előttünk álló évadra. A tábor után dől el véglegesen a Gyerekjogi Követ csapat összetétele.

Kérdésed van?

Keresd Palotay Lillát a lilla.palotay@hintalovon.hu címen!

Tudj meg többet az alapítványról!

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mit érdemes tudnod az iskolai közösségi szolgálatról?

Összeírtuk, hogy mit érdemes átgondolni az iskolai közösségi szolgálat előtt, mi a célja, mire érdemes figyelni. Hogy válaszd ki a megfelelő helyet, mire számíthatsz?

Olyan buta vagyok Anya!

Mit teszel, ha a gyereked saját magát szidja? Hogyan erősítheted gyereked önbizalmát? Olvasd el tippjeinket!

Mitől jó a digitális oktatás: tippek gyerekektől tanároknak

Tudd meg, hogy a gyerekek szerint mi teheti jobbá a digitális oktatást, válassz alábbi adományösszegek közül és töltsd le tanároknak szóló tippjeinket!

Cikkajánló

×
×

Cart