Gyerekek jelentkezését várja a Hintalovon Alapítvány

Gyerekeket keres a Hintalovon Alapítvány Gyermekjogi Követek csapatába!

Hintalovon

2022.06.24.

A Hintalovon Alapítvány azért dolgozik, hogy jobb legyen a gyerekeknek Magyarországon. Valódi megoldásokat keres, ezek pedig csak a gyerekekkel közösen találhatóak meg. 13-16 éves vagy? Csatlakozz a Gyermekjogi Követek csapatához!

Jelentkezz itt most, de legkésőbb 2022. július 24-ig!

Kik a Gyermekjogi Követek?

A Gyermekjogi Követek az Alapítvány fiatal, önkéntes munkatársai, akikkel közösen dolgozunk a gyerekek jogaiért. Kollégák, akik gyerekszemmel segítik az Alapítvány felnőtt munkatársait. Egy motivált csapat, akinek kiemelt célja, hogy a gyerekek véleményét jobban figyelembe vegyék.

A program eredményeiről, a követek munkájáról itt tudhatsz meg többet.

A mostani jelentkezőkkel együtt körülbelül 15 fősre szeretnénk bővíteni a csapatot.

Mit fogsz csinálni?

Az alapítvány fiatal kollégája lehetsz. 

 • Részt vehetsz szakmai egyeztetéseken, kampányok szervezésében, kutatásokban 
 • Képviselheted a gyerekek érdekeit, jogait vagy nézőpontját szakmai eseményeken és képzéseken
 • Írhatsz cikkeket, készíthetsz videókat, kiadványokat
 • Részt vehetsz a kommunikációban az Alapítvány oldalain, illetve a sajtóban
 • Dolgozhatsz nemzetközi projekteken
 • Kikérjük a véleményed arról, amin dolgozunk
 • Annak is örülünk, ha a társaid tapasztalatait is megosztod velünk
 • Minden olyan feladathoz, amihez extra tudásra van szükséged, biztosítunk neked képzést, például gyerekjogi ismeretek vagy épp a nyilvános megszólalás témájában

Mikor, hol?

 • A tanévvel egyszerre indulunk el, tehát 2022. szeptemberében, és két évre szóló önkéntes szerződést kötünk.
 • Havi egy péntek délután dolgozunk együtt 16-18 óráig, illetve havi egy szombaton, 9.30-16.30-ig, benne egy ebédszünettel. Tehát a követi önkéntes munka alapvetően havi 8 óra elfoglaltságot jelent. Ezeknek a dátumait előre egyeztetjük, hogy biztosan neked is jó legyen. 
 • Alkalmanként lehetséges, hogy szükségünk lesz egy-egy rövid online találkozóra a szokásos találkozókon túl. Ezeket is közösen megbeszéljük.
 • A találkozók helyszíne: 1066 Budapest, Nyugati tér 1-3. Appy irodák (Hintalovon iroda)

Miért érdemes jelentkezned?

 1. Hatással lehetsz másokra. Az alapítványon keresztül sok gyerekhez és felnőtthöz eljut az, ami fontos neked és a társaidnak. Kiállhatsz a gyerekekért, és alakíthatod azt, miként gondolkodnak a felnőttek a gyerekekről, vagy milyen információkhoz jutnak a gyerekek az őket érintő kérdésekről és a jogaikról.
 2. Valódi szereped lesz. Az alapítvány fiatal kollégája lehetsz. A projektekben az előkészítéstől kezdve a megvalósításig részt vehetsz, és a saját kezdeményezéseknek is teret adunk. 
 3. Számít a véleményed. Kíváncsiak vagyunk rád, számítunk a tudásodra, tapasztalataidra. Olyan programokat szeretnénk csinálni, ami valóban segíti a gyerekeket, ezért fontos, hogy a gyerekek nézőpontját is figyelembe vegyük.
 4. Szuper a csapat. Egy lendületes, gondolkodó csapattal dolgozhatsz több fiatallal, ahol tiszteljük egymás véleményét, és mindenki fontos. Nálunk a felnőtt szakemberek és diákok, fiatalok közösen dolgoznak.
 5. Önmagad lehetsz. Mindenki azzal járul hozzá a program céljaihoz, ami a legközelebb áll hozzá. Biztos lehetsz abban, hogy olyan alapelvek mentén folyik a munka, ami mentén mindenki a legtöbbet hozhatja ki magából.
 6. Tanulhatsz, fejlődhetsz. Mélyebben megismerheted a jogaidat, vitázhatsz társadalmi kérdésekről, gyakorolhatod a hatékony érvelést és a nyilvános beszédet. Fejlődhetsz abban, milyen csapatban dolgozni, hatékonyan együttműködni, és kipróbálhatod magad olyanban is, amit még nem mertél!
 7. Jól jöhet a jövőben. Elszámolhatod közösségi szolgálatnak, és erősíti az önéletrajzodat, hogy önkénteskedtél, és van valódi munkatapasztalatod.

Hogyan tudsz jeletnkezni?

 1. Töltsd ki ezt a kérdőívet minél hamarabb, de legkésőbb 2022. július 24-ig. Egy héten belül visszajelzünk, és ha kiválasztunk:
 2. Júliusban várunk egy online vagy személyes beszélgetésre budapesti irodánkba. Ha megvan az összhang:
 3. Velünk tartasz az évindító táborunkba, Balatonboglárra! A tábor időpontja: 2022. augusztus 25-27. Fontos, hogy ezen részt tudj venni, mert ekkor ismerkedik össze a csapat, és közösen felkészülünk az előttünk álló évadra. A tábor után dől el véglegesen a Gyerekjogi Követ csapat összetétele.

Kérdésed van?

Keresd Palotay Lillát a lilla.palotay@hintalovon.hu címen!

Tudj meg többet az alapítványról!

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Teljen és ne múljon a nyár!

Összegyűjtöttünk pár ötletet, hogy  a nyári  szünet ne csak logisztika, szervezés és drága mulatság legyen, hanem pihenés, közös élményekkel teli feltöltődés az egész család számára.

What should we pay attention to when organising a fresher’s camp

Mire figyeljünk gólyatábor szervezésekor?

Hogyan lehet olyan gólyatábort és más beavatási szertartást szervezni, amelynek során minden szereplő biztonságban és jól érzi magát?

Pedagógusoknak szóló segédanyag a Minden gyerek kicsi kincs mesekönyvhöz

Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltd le a Minden gyerek kicsi kincs mesekönyvhöz kapcsolódó, pedagógusoknak szóló segédanyagot!

Cikkajánló

×
×

Cart