Beavatási szertartások: Középiskolások véleményére kíváncsi a Hintalovon

Sokak tapasztalata, hogy a gólyaavatások beavatási szertartásai nem mindenki számára jó élmény. Sokszor megalázóak a feladatok és nem mindig arról szól az esemény, amiről kellene, hogy összekovácsolja a társaságot. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gólyatáborok, gólyaavatók témájában gyűjti a jó gyakorlatokat hogy ezzel segítse a pozitív változást a témában.

Hintalovon

2021.04.23.

Sokak tapasztalata, hogy a gólyaavatások beavatási szertartásai nem mindenki számára jó élmény. Sokszor megalázóak a feladatok és nem mindig arról szól az esemény, amiről kellene, hogy összekovácsolja a társaságot. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány gólyatáborok, gólyaavatók témájában gyűjti a jó gyakorlatokat hogy ezzel segítse a pozitív változást a témában.

Sokan voltak már olyan helyzetben a gólyatáborokban, ami megalázó lehetett, esetleg a társaikon látták, hogy egyes feladatok elvégzése kényelmetlen, kínos számukra Nem egyszerű ilyenkor segítséget kérni, jelezni egy teljesen új környezetben, hogy nincs minden rendben.

Miről szól egy beavatási szertartás?

A gólyaavatás vagy más beavatási szokás nem mindenki számára jó élmény. Sokszor megalázóak, vagy kínosak a feladatok, és az esemény, nem arról szól, amiről kellene, hogy segítsen a beilleszkedésben. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítványának Gyerekjogi követei új projektet indítanak annak érdekében hogy összegyűjtsék a beavatási szertartásokra vonatkozó jó gyakorlatokat annak érdekében, hogy a pozitív alternatívák megmutatásával segítsék a változást. Középiskolák és pedagógusok számára készítenek segédanyagot arról, hogy milyen módszerekkel, ötletekkel tudják támogatni az iskolai gólyatábor, gólyanapok jó gyakorlatait és hogyan vonják bele a szervezésbe a diákokat is.

Kik csatlakozhatnak a projekthez?

A segédanyag elkészítéséhez olyan középiskolás fiatalokat keres az Alapítvány, akiknek már van tapasztalata ilyen események szervezésében és szívesen megosztanák a véleményüket a témában. A projektre 5 önkéntes jelentkezését várják.

Milyen lesz a közös munka?

Az Alapítvány három felnőtt munkatársa és a kiválasztott fiatalok online dolgoznak majd együtt a tervek szerint online és várhatóan három alkalommal. A megbeszéléseken mondhatják el a diákok véleményüket a témáról, a tapasztalatok és a beszélgetések alapján készül majd el a segédanyag, 2020. májusában.
A májusi találkozók időpontjai:

  • május 5. 17.00-18.30: vélemények, tapasztalatok megosztása, a készülő anyag részleteinek kidolgozása
  • május 12. 17.00-18.30: a készülő anyag véleményezése, alakítása
  • május 19. 17.00-18.30: az elkészült anyag véleményezése, lezárás

A gyerek önkéntesekkel való közös munkáról itt olvashatsz részletesebben.

Miért éri meg jelentkezni az önkéntes munkára?

  • Elszámolható közösségi szolgálatnak,
  • a diákok megtapasztalhatják , hogy milyen amikor komolyan veszik a véleményüket és ez alakít egy munkafolyamatot.
  • a résztvevők segíthetik, hogy biztonságosabban, a gyerekjogokat tiszteletben tartva szervezzenek az iskolák rendezvényeket az új diákoknak.

Hogyan lehet jelentkezni?

A programban való részvételhez itt várják a jelentkezéseket. A beérkezett regisztrációkat a Hintalovon munkatársai fogadják és az alapján választják ki az öt résztvevő diákot, hogy lehetőség szerint minél sokszínűbb és változatosabb legyen a csapat. (Az adatkezelésről szóló adatvédelmi tájékoztató itt elolvasható.)

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Fesztiválszezon: Tanácsok szülőknek

Mire érdemes odafigyelnünk, ha bulizni indul a gyerekünk? Ha kíváncsi vagy leghasznosabb tippjeinkre, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Szempontrendszer

Szempontrendszer – a véleményükért kiálló gyerekek támogatásához

Virrasztást, sztrájkot, petíciót vagy más akciót szerveznek a suliban? Miket fontos átgondolni előtte?  Ha kíváncsi válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Teljesen rendben van, ha- plakát

Teljesen rendben van – Plakát

Milyen az a hely, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat? Szerintünk olyan, ahol lehet hibázni, kérdezni, fáradtnak lenni, segítséget kérni  Ha kíváncsi vagy plakátunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le még ma!

Cikkajánló

×
×

Cart