Így lehet meg a közösségi szolgálatod még az érettségi előtt!

Ha végzős vagy és szükséged van még pár óra munkára, hogy az érettségid előtt teljesítsd az 50 órás közösségi szolgálatot, a Hintalovon Alapítványnál online is megteheted.

Hintalovon

2021.03.05.

A járvány miatt sok idén érettségiző számára nehézséget jelent az iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) teljesítése. Te is aggódsz amiatt, hogyan lesz meg az 50 óra májusig? Itt egy lehetőség végzősöknek, ami otthonról, saját ütemben is teljesíthető! Várjuk a fiatalok jelentkezését!

A Covid korlátozások megnehezítették az iskolai közösségi szolgálat megszervezését, de a követelmény alól az idei évfolyam sem kapott felmentést.  A diákok, szülők, iskolák izgatottsága érthető, komoly kihívást jelent számukra, hogy olyan lehetőséget találjanak, ahol a gyerekek érdemi tapasztalatot szerezhetnek és valóban segíteni tudnak.  A Hintalovon Gyermekrészvétel programja ezért az IKSZ-re is kiterjeszti fiataloknak szóló önkéntes programját, és lehetőséget kínál az IKSZ távmunkában történő elvégzésére. 

Az Alapítvány összeállított önkéntes program megfelel az 50 órás szolgálatnak és az EMMI ajánlásainak, egyéni tevékenységként, a járványügyi előírásokkal összhangban is teljesíthető. Regisztrált IKSZ fogadó szervezetként számos iskolával van már együttműködésünk, gyerek önkénteseink a tapasztalataik megosztásával érdemben hozzájárulnak a gyerekjogok érvényesítéséhez. 

Miért jó az IKSZ-et a Hintalovon Alapítványnál teljesíteni?

  • A résztvevők saját ütemben, bárhonnan teljesíthetik a feladatokat,
  • a feladatok elvégzéséhez csak internet-elérésre van szükség,
  • a felkészülés során megismerkedhetnek a gyerekjogokkal,
  • hozzájárulhatnak a gyermekjogi érdekérvényesítő munkához,
  • olyan tevékenységet végezhetnek, ahol a saját véleményük, tudásuk számít,
  • részesei lehetnek a Hintalovon diákönkénteseiből álló online közösségnek.

Mit kell tudni az iskolai közösségi szolgálatokról? Hogyan válassz számodra megfelelő szolgálatot? Olvasd el az erről szóló ajánlásunkat!

Milyen tevékenységekben lehet részt venni?

  • Vélemények, tapasztalatok megosztása egy-egy témában, (pl.: diákönkormányzatok; gyerekjogokat érintő filmek, sorozatok)
  • kreatív, figyelemfelkeltő anyagok készítése kutatási eredményekről,
  • kutatás, anyaggyűjtés a gyerekjogokhoz kapcsolódóan,
  • gyerekeknek szóló anyagok véleményezése.

A Hintalovon Alapítvány a kezdetektől fogva együtt dolgozik gyerekekkel, hogy minél többen megismerjék a gyerekjogokat, és figyelembe veszi a gyerekek véleményét saját programjaiban is. Az együttműködés biztonságát és a minőségi részvétel feltételeit a Hintalovon Gyermekvédelmi irányelve szabályozza, összhangban az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának alapelveivel.

Hány órát tud az Alapítvány igazolni?

Az elvégzett munkádtól függ, hogy hány órát tud az Alapítvány igazolni neked, de ha vállalod, akár az 50 óra is beleférhet. Hat óra számolódik a konzultációkra, 4 óra képzés a felkészülésre (gyerekjogok, gyerekvédelmi irányelvek), a többi rajtad múlik, hogy mennyi időt szánsz a feladatokra.

Online konzultációk időpontja:

  • Indító találkozó: 2021. március 17. 17:00-19:00
  • Időközi konzultáció: 2021. március 30. 17:00-18:00
  • Időközi konzultáció: 2021. április 12. 17:00-18:00
  • Lezárás: 2021. április 26. 17:00-19:00

Mit kell tenned a jelentkezéshez?

Ismerd meg a Hintalovon Alapítvány adatvédelmi nyilatkozatát és töltsd ki ezt az űrlapot legkésőbb 2021. március 16-ig. A jelentkezők számának függvényében a jelentkezést előbb is lezárhatja az Alapítvány. Ha kérdésed van, írj nekünk!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mi az a grooming és hogyan ismerheted fel?

Plakátunkban összefoglaltuk neked a grooming jeleit és találhatsz pár hasznos tanácsot is, hogy hogyan lehetsz az online térben biztonságban. Válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Iskolaváltás szabályai – Összefoglaló plakát

Elköltöztök? Bántják a gyereked az iskolában? Ha kíváncsi vagy az iskolaváltással kapcsolatos legfontosabb információkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Gyerekjogok az orvosnál – Plakát

Milyen jogai vannak a gyerekeknek, kamaszoknak az orvosnál? Milyen tájékoztatási kötelezettsége van az orvosnak a szülők felé?

Cikkajánló

×
×

Cart