Mikor lehet suliba menni? – A koronavírusról gyerekeknek

Gyerekeknek szóló, a helyzet értelmezését, megértését segítő anyagok a digitális oktatásról, az adatvédelemről és az ezekkel összefüggő legfontosabb kérdésekről koronavírus idején.

Hintalovon

2020.11.23.

A digitális oktatás és az adatvédelmi kérdések kapcsán készültek anyagaink már gyerekek számára is elérhetőek, hogy érthetőbbé tegyük, hogy hol milyen szabályok vontakoznak rájuk.

A Covid19 nem csak a felnőttek életét változtatta meg: a digitális oktatás bevezetése, a közösségi rendezvények (például a szalagavató) elmaradása, a közlekedés szabályainak megváltoztatása a gyerekekre is vonatkozik. A rendelkezések november 11-től egyelőre 30 napig vannak érvényben. Választ kapnak olyan kérdésekre többek között:

  • Mikor lehet suliba menni?
  • Mit jelent a csoportosulás?
  • Az iskolában hogy kell hordani a maszkot?

Ebben a videóban és cikkben összeszedtük a legfontosabbakat a 2020. november 16-án érvényben lévő szabályozások alapján:

Az adatvédelemi kérdésekhez készült kiadványban a legfontosabb információkat olvashatják a gyerekek a 2020. november 17-én érvényben lévő szabályozások alapján. Megtudhatják többek között, hogy mi számít személyes adatnak, ki az az adatkezelő, milyen alapelveket kell az iskolának betartania a védelmük érdekében.

Ha a részletesebb szabályok és jogi háttérek is érdekelnek, akkor itt tudsz továbbolvasni a témában.

[woo_product_slider id=”4796″]

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mit gondolj végig, ha kikérnéd a gyerekek véleményét?

Mit gondolj végig, ha kikérnéd a gyerekek véleményét?

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen szempontokat érdemes végiggondolnod és figyelembe venned, ha a gyerekek véleményére vagy kíváncsi, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Mitől lesz gyerekbarát egy anyag?

Mitől lesz egy anyag gyerekbarát?

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes figyelned egy gyerekeknek szóló anyag készítése kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Mitől jó a digitális oktatás: tippek gyerekektől tanároknak

Tudd meg, hogy a gyerekek szerint mi teheti jobbá a digitális oktatást, válassz alábbi adományösszegek közül és töltsd le tanároknak szóló tippjeinket!

Cikkajánló

×
×

Cart