Iskolás gyerekeket érintő kérdések COVID-19 idején

Szülőként számos kérdés felmerülhet benned az iskolákban ebben az időszakban érvényes szabályok kapcsán - igyekeztünk egy helyen, érthető formában összegyűjteni a legfontosabb kérdéseket és válaszokat.

Hintalovon

2020.11.15.

Összefoglalónkból kiderül: milyen szabályok vonatkoznak a maszkviselésre az iskolákban, hol kötelező a tantermen kívüli oktatási rend, és mi az EMMI által kiadott intézkedési terv? Rendben van-e adatvédelmi szempontból a kötelező hőmérőzés? A szülők bekísérhetik-e gyermeküket az iskolába?

Szakmai összefoglalónkkal szeretnénk segíteni azokat a családokat, akik ebben a megváltozott helyzetben szeretnének könnyen érthető információhoz jutni.

Maszkviselés, kötelező hőmérőzés és tantermen kívüli oktatás

A leggyakrabban felmerülő kérdésekre válaszoló, letölthető anyagunk érinti a kötelező maszkhasználat jogszabályi és intézményi hátterét, az intézkedési tervhez kapcsolódó eljárásrendet, az abban megjelenő kritériumokat (milyen esetekben tekintendő valaki covid-19 gyanúsnak), az iskolába való visszatérés feltételeit, és a mindezekhez kapcsolódóan felmerülő esetleges adatvédelmi, illetve kommunikációs bizonytalanságokat.

Az iskolák a 484/2020. (XI.10) Kormányrendelet szigorító intézkedései, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által kiadott határozata, és intézkedési terve alapján határozza meg mindennapi működését a jelenlegi veszélyhelyzetben.

Összefoglalónkat a legfrissebb jogszabályi rendelkezések, intézkedési terv ajánlásai, gyermekjogi szempontok és a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság (NAIH) állásfoglalása alapján állítottunk össze.

Adatkezelési sarokpontok

Rendkívül nehéz feladat elé állította a jelenlegi helyzet a digitális távoktatás valamennyi szereplőjét, így köztük a diákokat, szülőket és pedagógusokat is. Ezért szedtük össze röviden azokat a legfontosabb előírásokat, javaslatokat és jó gyakorlatokat, amik segíthetnek eligazodni a digitális oktatás adatvédelmi szabályainak útvesztőjében. Összefoglalónkat a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság (NAIH) 2020/7127. sz. Tájékoztatója alapján állítottuk össze.

A tantermen kívüli oktatás számonkérési módjaival kapcsolatos további szakmai anyagainkat itt találja.

[woo_product_slider id=”4796″]

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

28 pozitív mondat – Plakát

Összegyűjtöttünk ehhez 28 mondatot, amivel bátoríthatod a gyerekedet és kifejezheted mennyire szereted őt.

Fesztiválszezon: Tanácsok szülőknek

Mire érdemes odafigyelnünk, ha bulizni indul a gyerekünk? Ha kíváncsi vagy leghasznosabb tippjeinkre, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Hogyan beszélj a gyerekeknek a gyerekjogokról?

Mik azok a gyerekjogok és hogyan beszélgess róluk gyerekeddel? Az alábbi pontok ebben nyújtanak segítséget.

Cikkajánló

×
×

Cart